Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Berbeceanu cere ministrului de Interne verificarea unei note DIPI care încerca să-l incrimineze. Comisarul este gata să dea în judecată fostul serviciu secret al MAI

Publicat

traian berbeceanu1 Comisarul-șef Traian Berbeceanu i-a solicitat ministrului afacerilor interne, Carmen Dan, să dispună demararea de urgență a verificării tuturor aspectelor conținute într-o notă întocmită de DIPI (actual DGIPI) la data de 14.11.2013 și ulterior să prezinte public rezultatele acestor verificări. În documentul respectiv, ofițerii serviciului de informații al MAI încercau să-l incrimineze pe acesta și să susțină acuzațiile inițiale care i s-au adus.  Deranjat de publicarea documentului pe un site apropiat de Antena 3, însoțit de o serie de comentarii, Berbeceanu a solicitat să îi fie comunicate numele ofițerilor DIPI care au întocmit respectiva ”Notă de informații”, deoarece intenționează să declanșeze împotriva acestora „demersurile legale pentru savârșirea infracțiunilor de fals intelectual și abuz în serviciu”.

„În caz contrar voi fi nevoit ca acțiunea judiciară să o îndrept împotriva D.I.P.I. solicitând răspunderea în solidar a M.A.I., pentru daunele morale provocate”, a scris Traian Berbeceanu pe pagina sa de facebook, acolo unde, de altfel, a postat și solicitarea către Carmen Dan. Nota informativă respectivă a fost declasificată în cursul cercetării judecătoreşti efectuată de Înalta Curte de Casație şi Justiție, în dosarul nr.2738/1/2014 și a fost recent publicată pe luju.ro ca parte a unui articol intitulat “Nota DIPI care îl zdrobeşte pe Berbeceanu”.

Șansele ca autorii unei note DIPI să fie anunțați public de către ministrul Afacerilor Interne, sau comunicați subiectului notei sunt minime. Rămâne de văzut ce va face în aceste condiții Traian Berbeceanu.

Departamentul de Informații și Protecție Internă, sau DIPI, a fost serviciul secret al MAI, la data la care Berbeceanu fusese arestat. Între timp, instituția a fost rebotezată DGIPI. În trecut, serviciul era poreclit ”Doi ș-un sfert” după numele fostei unități de informații a Internelor, U.M. 0215, desființată de Emil Constantinescu.

Redăm mai jos declarația integrală a lui Traian Berbeceanu:

Stimată doamnă Ministru al Afacerilor Interne, Carmen Dan,

luju La data de 21 august 2017 pe site-ul Luju.ro (Lumea Justiției) a fost postat articolul “Nota DIPI care îl zdrobeşte pe Berbeceanu” în conținutul căruia se fac referiri la Nota întocmită de DIPI la data de 14.11.2013, în care sunt prezentate aspecte mincinoase şi tendențioase cu privire la mine şi la alți ofițeri ai BCCO Alba Iulia.
Fac mențiunea că acestă notă a fost declasificată în cursul cercetării judecătoreşti efectuată de Înalta Curte de Casație şi Justiție, în dosarul nr.2738/1/2014, aspectele mincinoase şi vădit calomnioase prezentate în conținutul acesteia fiind demontate în totalitate. În mod evident, acest document cu conținut mincinos, clasificat la acea dată, era menit să susțină acuzațiile mincinoase în urma cărora am fost arestat preventiv nevinovat fiind, pentru care s-a dispus condamnarea în primă instanță (cu verdict unanim al celor trei membrii ai completului de judecată) a fostului procuror şef DIICOT Alba – Mureşan Ioan (la o pedeapsă de 7 ani închisoare cu executare), a fostului ofițer BCCO Alba – Muntean Alin (la o pedeapsă de 4 ani închisoare cu executare) şi a fostului procuror DIICOT Alba – Cean Nicolae (la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu executare).
Pe acelaşi site a fost postat întregul document, declasificat, astfel cum se află la dosarul cauzei.
Consider că prin publicarea acestuia, în integralitate, în mass-media centrală, publicare însoțită de aserțiunile conştient mincinoase: “nota îl prezintă pe Berbeceanu ca pe un polițist corupt”, “Berbeceanu a favorizat anumite persoane în scopul obținerii de foloase materiale”, “legături ale lui Berbeceanu cu persoane cercetate penal alături de care participa frecvent la petreceri la o cabană din Munții Orăştiei”, “Berbeceanu a contractat un credit la o bancă, care a fost achitat de un inculpat”, mi-au fost afectate în mod grav reputația profesională şi demnitatea, fiind aduse grave atingeri unei structuri de elită a Poliției Române – BCCO Alba-Iulia şi polițiştilor din cadrul acesteia.
Mai mult, prin prezentarea în presa centrală a aspectelor mincinoase conținute în acest document oficial emis de DIPI, familia mi-a fost pusă din nou într-o situație extrem de neplacută, membrii familiei mele fiind nevoiți, în mod nedrept, să suporte încă o dată oprobiul public.

Stimată doamnă Ministru Carmen Dan

1. Vă solicit public să dispuneți demararea de urgență a verificărilor tuturor aspectelor conținute în acestă notă, urmănd ca rezultatele acestor verificări să fie prezentate opiniei publice de îndată, cu o largă participare a redacțiilor de ştiri.
2. Solicit să îmi fie comunicate numele ofițerilor DIPI care au întocmit acestă “Notă de informații”, deoarece intenționez să declanșez față de aceștia demersurile legale pentru săvârșirea infracțiunilor de “fals intelectual” și “abuz în serviciu”. În caz contrar voi fi nevoit ca acțiunea judiciară să o îndrept împotriva D.I.P.I. solicitând răspunderea în solidar a M.A.I., pentru daunele morale provocate.

Cu considerație,
Comisar şef de poliție Traian Berbeceanu

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax