Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

„Big Brother” la examenele pentru posturile din Spitalul Judeţean Alba. Cetățenii pot vedea live concursurile pe un monitor video

Publicat

Pentru distrugerea „mitului tarifelor” la concursurile pe post de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, începând de luni examenele se vor da sub supraveghere video. Şi cetăţenii pot asista la examenele candidaţilor, cu o condiţie: trebuie să depună o cerere cu două zile înainte de concurs către unitatea medicală, cu specificarea că doresc să vadă cum se desfăşoară examenul şi vor primi un ecuson de participant. De asemenea, trebuie să se aibă asupra lor şi o copie a cărţii de identitate.

Examenele pentru cadrele medicale medii ale Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, asistenţi medicali, infirmieri şi registratori medicali vor fi filmate atât în timpul concursului, cât şi în momentul corectării lucrărilor scrise. Acestea se vor da într-o sală din cadrul Şcolii Tehnice Sanitare, iar candidaţii se vor putea vedea în timpul desfăşurării examenului prin intermediul unui proiector. Ora de începere a examenului este 10.00.

„Va fi exact ca la admitere la facultate, când candidatul vine cu lucrarea şi se corectează în prezenţa tuturor şi se vede pe retroproiector ce se întâmplă, se pune grila pe lucrare şi vedem rezultatele în maxim 5 minute”, a spus managerul Spitalului Judeţean Alba, Nicoleta Coşarcă.

Aceasta a declarat că de trei ani se încearcă organizarea de concursuri cât mai corecte şi transparente, astfel încât cei care au învăţat şi au competenţe pentru posturile scoase la concurs să-şi valorifice şansele.

„Ne-am săturat de poveşti. Poveştile sunt de două feluri: ale celor care nu trec concursul şi eu le înţeleg frustrarea, dar sunt poveşti de altă natură, cu sume de bani vehiculate. Chiar mă deranjează, pentru că eu garantez pentru corectitudinea obţinerii acestor posturi. Este maximum de transparenţă la care putem ajunge”, a mai precizat Nicoleta Coşarcă.

Managerul spitalului a spus că a fost adus un preşedinte de comisie dintr-un centru universitar, deşi legea nu prevede o asemenea obligaţie pentru unităţile medicale, în cazul unui singur dosar pe post.

 

 

Luni, 24 februarie, se va susţine examenul pentru cele 15 posturi de asistenţi medicali scoase la concurs de unitatea medicală. Pentru aceste posturi şi-au depus dosarul 83 de candidaţi, în urma selecţiei au fost aleşi 81, iar la testarea psihologică s-au prezentat numai 76 de candidaţi. Astfel, sunt cinci candidaţi pe un post.

Tot luni se va desfăşura şi concursul pentru postul de medic hematolog la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, pentru care s-a înscris un singur candidat. Din 2004 nu a mai existat în spital un medic hematolog, cu excepția ultimelor trei luni, când serviciul a fost prestat de un medic voluntar.

În data de 26 februarie se va desfăşura concursul pentru cele 6 posturi de infirmieri la care s-au înscris 14 candidaţi şi doar 10 au fost selectaţi şi au trecut de testarea psihologică.

Cele mai solicitate sunt posturile de registratori medicali, pentru care se dă concurs în data de 3 martie. Sunt trei posturi disponibile şi 64 de candidaţi. În urma selecţiei de dosare au rămas 63, iar la testarea psihologică s-au prezentat 45. Pentru cele trei posturi scoase la concurs sun 15 candidaţi pe un loc.

Postul de registrator medical este unul tehnic, de statistician, care se ocupă de fişele de internare şi externare şi pentru care nu este nevoie de studii superioare. Salariul de bază pentru un astfel de post este de 1.100 de lei plus tichete de masă. Reprezentanţii spitalului precizează că 80% dintre candidaţii înscrişi sunt cu studii superioare, chiar dacă pentru posturile amintite nu se există această cerinţă.

Până vineri s-au desfăşurat concursurile pentru cele două posturi de medici la UPU, la care s-a înscris un singur candidat şi cel pentru postul de medic dermatolog. Candidata care a obţinut postul de medic UPU este medic specialist de urgenţă din Craiova, cu experienţă şi în cazul intervenţiilor în care a fost nevoie de transportul pacienţilor cu elicopterul SMURD. Încă nu şi-a început activitatea la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba. Medicul dermatolog care a luat postul de la Alba Iulia este din Cluj-Napoca.

Pentru posturile de medici cardiolog, neonatolog şi interne nu s-a înscris niciun candidat, astfel că urmează să fie scoase din nou la concurs. În această primăvară au fost scoase la concurs un total de 30 de posturi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. nicolaescu

    sâmbătă, 22.02.2014 at 00:29

    Examenele pentru medici de ce nu sunt filmate? Pe cand si testari psihologice pentru medici inainte de concursuri sau examene? Bine ca testati asistentii, infirmierii si registratorii …medicii pot fi si cu probleme ca doar nu raspund de vietile oamenilor. Transparenta??? Numai pentru unele categorii de personal?

  2. orbul

    sâmbătă, 22.02.2014 at 00:52

    rahat. examenul este luni. cu 2 zile inainte inseamna ….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax