Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bilanţ ADR Centru: 169 de proiecte depuse şi peste 196 de milioane de euro, fonduri europene atrase

Publicat

Agenţia de Dezvoltare Regională Centru a prezentat, miercuri, rezultatele obţinute la nivel regional în urma activităţii derulate până în prezent, în cadrul Programului Operaţional Regional, perspectivele pentru anul în curs, dar şi planul de acţiuni regional pentru viitoarea perioadă de programare financiară a Uniunii Europene.

Potrivit datelor furnizate de directorul Simion Creţu, până la finalul lunii februarie, în judeţul Alba au fost depuse 169 de proiecte în valoare de 196,84 milioane de euro din care 50 de proiecte contractate de 79,95 milioane euro, 5 proiecte de 2,89 milioane euro  în faza de precontractare şi alte 26 de proiecte aflate pe lista de rezervă, în valoare de 55, 15 milioane euro. Alte 6 proiecte de 2,07 milioane euro se află în faza de evaluare, iar 75 de proiecte în valoare de 56,77 milioane euro au fost respinse.

În acest an se preconizează contractarea altor 60 milioane euro, fiind atins astfel indicatorul de contractare 100% a bugetului fondurilor nerambursabile alocate Regiunii Centru prin Regio. Un număr de 101 de proiecte Regio sunt deja finalizate, prin care s-au absorbit aproape 38 milioane euro. Cheltuielile totale rambursate de ADR Centru beneficiarilor de finanţare, până la finele lunii februarie 2012, sunt în valoare de peste 115 milioane euro. Pentru întreg anul 2012, la categoria de indicatori aferentă cheltuielilor, ADR Centru urmăreşte efectuarea unor plăţi până la concurenţa sumei de circa 190 milioane euro.

Promptitudinea şi cooperarea autorităţilor publice locale, interesul microîntreprinderilor, dorinţa tuturor de a atrage fonduri pentru a-şi dezvolta organizaţiile au susţinut eforturile ADR Centru de a absorbi cât mai mult din fondurile europene disponibile, de a-şi atinge obiectivele. Încet, încet, în perioada următoare, ne vom concentra atenţia pe implementarea proiectelor, pentru finalizarea cu succes a acestora şi atingerea indicatorilor propuşi. Acum, activitatea echipei ADR Centru urmăreşte derularea de către beneficiari a achiziţiilor publice în conditiile legii şi conform graficelor de activitate, efectuarea lucrărilor propuse în proiecte, pentru finalizarea lor cu maximum de beneficii. Însă, în acelaşi timp, pregătim noul Plan de Dezvoltare Regional, parte a strategiei naţionale în domeniul dezvoltării, pentru a putea atrage alte fonduri, prin proiectele noi care se vor înscrie de acum încolo în viitorul nostru portofoliu de necesităţi de finanţare”, a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru.

ADR Centru a elaborat pentru acest an şi un calendar de activităţi pentru pregătirea documentelor de  planificare şi programare la nivel  regional pentru periada 2014-2020. Începând  cu luna iunie 2012 se va demara procesul de elaborare a strategiei regionale  de dezvoltare, iar pe  parcursul lunilor septembrie-octombrie vor avea loc întâlniri ale grupurilor de lucru regionale, întâlniri în cadrul cărora se vor discuta priorităţile de dezvoltare şi portofoliul de proiecte.


Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax