Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Biroul Electoral Central a dispus retragerea afişelor electorale cu denumirea USL din Alba şi alte judeţe, în urma plângerilor depuse de PNL

Publicat

Biroul Electoral Central (BEC) a dispus retragerea afișelor electorale folosite de Alianța PSD-UNPR-PC cu denumirea Uniunea Social Liberală sub forma acronimului „USL”. Decizia a fost luată duminică şi vizează județele Alba, Hunedoara, Braşov, Arad, Caraș-Severin, Dâmbovița, Vâlcea, Ilfov și Botoșani.

Afişele electorale care au fost lipite de social democraţi în tot judeţul Alba şi nu numai, şi pe care scrie „USL trăieşte!” şi „Continuăm USL!” trebuie înlăturate. Decizia BEC dovedește faptul că „demersul PSD este imoral și ilegal. Decizia BEC nr. 66 D din data de 11 mai 2014 este una definitivă, nu mai există nicio cale de atac și se impune aplicarea acesteia în mod direct și necondiționat”.

Afișele pe care scrie „USL trăiește” vor trebui înlăturate, a decis Biroul Electoral Central (BEC), ca urmare a unor sesizări depuse de Partdiul Naţional Liberal în mai multe județe, inclusiv în județul Alba. PNL Alba prin Departamentul Juridic condus de avocat Cornel Berindei a depus o contestație la BEC în data de 11 mai 2014, contestația fiind admisă.

Și în țară PNL a contestat la birourile electorale județene și la Biroul Electoral Central faptul că alianța electorală PSD-UNPR-PC folosește sintagma „USL trăiește” în campania pentru euro-parlamentare, pe afișe și materiale electorale.

„Tentativa grosolană a PSD de a înșela electoratul cu iluzia ca USL continuă să existe, a eșuat lamentabil. Reamintim că USL s-a rupt în momentul în care PSD a scos PNL de la guvernare.

Facem un apel catre toate autoritățile locale, către Poliție și Jandarmerie să vegheze la aplicarea de urgență a hotărârilor Biroului Electoral Central, astfel încât toate materialele care conțin furtul PSD, sub formulele „USL trăiește!” și „Continuăm USL!”, să fie îndepărtate. Suntem convinși că, în 25 mai, cetățenii vor sancționa la urne alianța electorală PSD – UNPR – PC și vor da un vot pentru consolidarea democrației, pentru întărirea instituțiilor statului de drept și pentru a înlatura pericolul ca țara să devină subjugată puterii roșii.

Partidul Național Liberal a acționat permanent de partea legii, în vreme ce Victor Ponta și PSD au ales metode nu doar imorale, dar și ilegale. Aceasta este una dintre diferențele majore între PNL (un partid care respectă democrația și justiția din România) și PSD (un partid care, prin acțiunile sale, întoarce România în perioade în care Partidul-Stat se plasa deasupra legii)”, au transmis liberalii.

„În procesul electoral al alegerii membrilor din România în Parlamentul European din 2014, Alianța politică Uniunea Social Liberală nu participă.

Această alianță politică a participat la alegerea autorităților administrației publice locale din 2012 și la alegerile Camerei Deputaților și a Senatului din 2012, dar în prezent și-a schimbat componența inițială, PNL denunțând protocolul de funcționare și părăsind această alianță politică.

Acest partid nu și-a dat acordul ca denumirea alianței politice respective — USL sau Uniunea Social Liberală — să fie păstrată în continuare de alianța respectivă în noua sa formă și, de asemenea, nu și-a dat acordul ca semnul electoral al acesteia să fie însușit sau utilizat de un competitor electoral”, se arată în motivarea BEC.


Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax