Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Blaj TeaM 18 – Teatru și Memorie 1918-2018. Comedia romantică “Nuntă în Basarabia” şi spectacol la catedrală. PROGRAMUL din a doua săptămână a evenimentului

Publicat

tineri

Katia Pascariu în dialog cu tineriiSpectacolele de teatru și film, dezbaterile și atelierele de creație pentru tineri continuă în a doua săptămână a proiectului Blaj TeaM 18 – Teatru și Memorie 1918-2018.

Joi, la Centrul Cultural „Iacob Mureșianu”, în prezența regizorului Nap Toader va fi proiectată comedia romantică Nuntă în Basarabia, iar sâmbătă, 9 septembrie, la Catedrala Sfânta Treime din Blaj, Francesco Agnello, compozitor și percuționist francez cunoscut pentru colaborarea cu Peter Brook și Eugenio Barba, vă invită, alături de actorul Gerard Rouziers, la un spectacol de o mare simplitate despre Charles de Foucauld.

În perioada 4-10 septembrie, Mica Romă își deschide porțile pentru tineri și artiști din România și din străinătate, care vor participa la un atelier de film. Regizorul Nap Toader, cunoscut pentru filmele „Italiencele”, „Nuntă în Basarabia” și „Bypass 03”, va rămâne alături de Effie Weiss și Amir Borenstein, doi artiști video din Belgia, să descopere orașul împreună cu tineri liceeni din Blaj, București, Brașov, Cluj, Baia Mare și Chișinău.

Un grup de 18 tineri sunt invitați să transpună în imagine poveștile lor sau cele pe care le dezvăluie orașul de la confluența celor două Târnave, sub îndrumarea echipei de artiști.

Micile producții vor fi prezentate publicului în data de 14 septembrie, de la ora 19.30, la Liceul Sfântul Vasile, urmând Sibiu, în 15 septembrie, și Cluj, în 16 septembrie.

Effie Weiss și Amir Borenstein sunt un duo artistic care lucrează împreună din 1999. Ca traineri au coordonat peste 25 de ateliere, din care o treime în România, având ca participanți de la copii în situații de risc, în ateliere organizate de UNICEF, până la studenți la fotografie sau arte plastice (UAP București, 2007; Astra Film Sibiu 2007, UBB Cluj, 2007; Academia de Artă Timișoara 2007; UAP, București 2009). Ca artiști vizuali, lucrările lor trec de la video, la performance și de la film documentar de autor, la proiecte participative expuse în muzee și centre de artă contemporană din Europa și Israel. Interesul pentru un atelier la Blaj le-a fost trezit de provocarea întâlnirii cu un grup divers de tineri din toată țara, dar și de frumusețea acestui loc retras, și totuși, atât de central și de european prin istoria lui.

Blaj TeaM 18 – Teatru și Memorie 1918-2018 este un proiect de educație prin cultură organizat de Signis România și Primăria Blaj, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Fundația Renovabis, Germania. Parteneri: Asociația Culturală Replika, Teatrul Bis, Liceul Sfântul Vasile, Colegiul Național I.M. Clain, Caritas Blaj și Radio Blaj.

PROGRAM 4-10 septembrie

Joi, 7 septembrie

Ora 18:30 Nuntă în Basarabia de Nap Toader

Cu Vlad Logican și Victora Bobu

Centrul cultural „Iacob Mureșianu”, Blaj – proiecție în prezența regizorului

Sâmbătă, 9 septembrie

Ora 18:30 Charles de Foucauld de Francesco Agnello

cu Gerard Rouziers și Francesco Agnello

Catedrala Sfânta Treime, Blaj

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax