Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

BNR: Băncile comerciale au majorat dobânzile la creditele noi pentru populație, în luna iulie. Situaţia pentru firme şi depozite

Publicat

bani la banca Băncile comerciale au majorat, în iulie, dobânzile la creditele noi pentru populație, atât în lei cât și în valută, dar le-au redus pe cele la depozite pe toată linia, reiese din datele publicate de Banca Națională a României.

Astfel, dobânzile percepute de bănci la creditele noi în lei acordate populației au urcat de la 6,48% pe an în iunie la 6,84% pe an în iulie. În schimb, pentru firme, dobânzile au scăzut în perioada analizată de la 4,86% pe an la 4,69% pe an.

Pentru creditele aflate în sold, dobânzile la lei au scăzut de la 8,22% pe an în iunie la 8,04% pe an în iulie, pentru populație, și de la 5,3% pe an la 5,26% pe an pentru firme. Dobânzile la creditele de consum în lei pentru populație aflate în sold rămân, însă, peste 10%, deși sunt în scădere ușoară.

Pentru finanțările în euro nou acordate populației, băncile au solicitat dobânzi în creștere de la 5,08% în iunie la 5,26% în iulie, însă pentru creditele de locuințe dobânzile au scăzut la 4,59% în iulie de la 4,71% pe an cu o lună mai devreme. Pentru finanțarea firmelor, băncile au redus dobânzile la creditele noi de la 3,76% în iunie la 3,51% pe an în iulie. La creditele aflate în sold, dobânzile s-au redus ușor atât la lei cât și la euro.

În privința depozitelor, dobânzile au scăzut la toate categoriile publicate de Banca Națională. Astfel, pentru depozitele în lei aflate în sold ale populației media dobânzilor a ajuns la 2% pe an, ușor mai ridicate la depozitele de peste doi ani, respectiv 2,26%. Pentru firme, dobânzile acordate au scăzut la 1,06% în medie.

La depozitele noi în lei băncile au redus dobânzile, per ansamblu, la 1,13% pe an, iar la euro media a ajuns la 0,65% pe an.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax