Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

BNR: Valoare record a creditelor acordate de bănci, din 2008 până în prezent. Aproximativ 5,1 miliarde lei

Publicat

bnrDin datele BNR, băncile din România au acordat, în luna mai, credite noi cu cea mai mare valoare înregistrată lunar, din aprilie 2008 până în prezent: aproximativ 5,1 miliarde lei. Comparativ cu luna precedentă, în mai 2015, volumul creditelor nou acordate a crescut cu peste 55%, de la 3,27 miliarde de lei în aprilie 2015.

Cu un an în urmă, în mai 2014, volumul creditelor noi s-a situat aproape la jumătate față de a cincea lună din acest an, respectiv la 3,15 miliarde de lei.

Pe de altă parte, depozitele noi constituite în aceeași perioadă la băncile din România au depășit 18 miliarde de lei. Acestea sunt, însă, în scădere atât față de luna aprilie, cu 6,88%, de la 19,6 miliarde de lei, cât și față de mai 2014, cu 7,3%, de la 19,7 miliarde de lei în urmă cu un an.

Potrivit BNR, contractele noi includ toate contractele financiare care specifică pentru prima dată rata dobânzii pentru depozit sau pentru credit și toate renegocierile contractelor existente de depozit sau de credit.

„Nu sunt incluse în baza de calcul creditele acordate pe descoperit de cont, creditele reînnoibile automat (revolving), creanțele aferente cărților de credit și nici creditele neperformante”, precizează banca centrală.

sursa: agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax