Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bonusuri de 40.000 de euro pentru drumarii care au reparat tronsonul dintre Cunța și Săliște, de pe Autostrada Orăștie – Sibiu

Publicat

autostrada lot cunta saliste sibiu orastieAngajaţii de la Drumuri care au reparat groapa de pe lotul 3 al autostrăzii Orăștie – Sibiu, între Cunța și Săliște, au încasat premii nete de aproape 40.000 de euro.

Circulația rutieră pe lotul 3 al Autostrăzii Orăștie – Sibiu, între Cunța (județul Alba) și Săliște (județul Sibiu) a fost reluată pe data de 10 octombrie, după mai bine de an de la închiderea tronsonului.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a recompensat cu premii nete de aproape 40.000 de euro personalul Regionalei din Cluj, care a participat la reparaţia în regie proprie a gropii de pe lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăştie.

Cătălin Homor, directorul general al CNAIR, a aprobat în 14 octombrie 2016 acordarea de premii nete pentru luna octombrie în valoare totală de 175.186 lei (circa 38.000 de euro) salariaţilor Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Cluj, potrivit Economica.net.

Din această sumă, au fost acordate premii de 161.000 de lei personalului care a desfăşurat activităţi pentru lucrarea „Refacere lot 3 Autostrada Orăştie Sibiu” şi premii de 14.186 lei directorului DRDP Cluj, potrivit unui document al Curţii de Conturi.

În proiectul refacerii autostrăzii demolate au fost implicaţi 30 de angajaţi ai DRDP Cluj, conform relatărilor din presa locală.

autostrada sibiu orastie asfaltare cunta salisteReamintim faptul că Autostrada Sibiu-Orăștie a fost inaugurată de fostul premier Victor Ponta cu puţin înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale. La doar zece zile după deschiderea circulației, au apărut fisuri în asfalt. Câteva luni mai târziu, 500 de metri erau distruşi. Ulterior, contractul cu firma de construcţii a fost reziliat, iar tronsonul a fost închis. Iniţial se vorbea de aproape două luni, dar a trecut mai bine de un an, timp în care şoferii au fost nevoiţi să circule pe Drumul Național 1, între Cunţa şi Sălişte.

La începutul lunii septembrie 2015, Compania Națională de Administrare a Drumurilor Naționale din România (CNADNR) a anunțat închiderea circulației rutiere pe Autostrada A1 Orăștie – Sibiu, la 10 luni de la inaugurarea acesteia, între Nod rutier Săliște (km 270+020) – Nod rutier Cunța (km 292+455), datorită problemelor apărute la la km 275+650 al autostrăzii.

Proiectul Autostrăzii Orăștie – Sibiu, ca parte a Rețelei de Transport Trans-Europene (TEN-T CORE), prevede construirea a 82,07 kilometri de autostradă care leagă cele două orașe. Comisia Europeană a decis, în septembrie 2011, finanțarea acestui proiect cu 510 milioane de euro din Fondul de Coeziune.

Autostrada a fost împărțită în 4 loturi. Loturile 1 și 2, având lungimea de circa 44 kilometri, au fost deschise traficului în 2013. Loturile 3 și 4 au fost deschise traficului în 2014. În ceea ce privește Lotul 3 (Săliște – Cunța) de aproximativ 22 de kilometri, acesta face obiectul unei anchete penale după ce pe o porțiune din zona viaductului Aciliu au apărut fisuri adânci, care au pus în pericol siguranța traficului rutier. Astfel, din septembrie 2015, autovehiculele au fost deviate pe DN1.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax