Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bosch a semnat un parteneriat strategic cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Program de masterat în domeniul ingineriei electrice, din toamnă

Publicat

Working - Discussing 015_m1 Grupul Bosch în România a încheiat, în 14 iulie 2017, un parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, privind lansarea programului de masterat în domeniul ingineriei electrice, intitulat ”Sisteme și structuri electrice avansate”.

Programul masteral va fi lansat în octombrie 2017, la începutul anului universitar 2017-2018, iar admiterea va avea loc la Facultatea de Inginerie Electrică, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, în perioada 17-20 iulie 2017. În plus, Centrul de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca va oferi studenţilor merituoşi burse de excelență în funcție de performanță. Beneficiarii burselor vor fi selectați în urma unui interviu, care se va desfăşura la începutul fiecărui an de studio, transmite compania, într-un comunicat de presă.

Centrul de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca este parte din Grupul Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, ce numără în prezent aproximativ 390.000 de angajați în întreaga lume, care au generat vânzări de peste 73.1 miliarde de euro în 2016. Bosch este prezent pe piața din România de peste 20 de ani și are mai mult de  4.800 de angajați în patru entități.

DSC_0292_m Parteneriatul semnat de Centrul de Inginerie Bosch și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca prevede lansarea unui program de masterat, cu un curriculum regândit împreună cu specialiştii Bosch din Cluj, pentru a corela oferta educațională la cerințele actuale ale mediului socio-economic regional și național, cu aplicații într-un domeniu în plină dezvoltare în România, și anume, industria auto.

”Bosch investește în viitor. Iar pentru noi viitorul înseamnă studenții, viitorii noștri angajați”, spune Dennis Raabe, managerul Centrului de Inginerie Bosch din Cluj, evidenţiind importanţa acestei colaborări. ”Nicio companie nu poate crește fără specialiști bine pregătiți. Noi susținem mediul academic și investim în comunitățile locale. Parteneriatul între Centrul de Inginerie Bosch și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, reprezintă pentru noi unul dintre cei mai importanți pași spre o colaborare echilibrată și benefică, atât pentru viitorul companiei noastre, cât și pentru comunitatea locală”, a continuat Raabe.

Centrul de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca acordă o importanță deosebită inovării continue şi lucrează la proiecte de tehnologie de ultimă oră. Având o colaborare strânsă cu alte centre de cercetare şi dezvoltare din rețeaua globală Bosch, dar şi cu fabrica locală din Jucu, cei peste 170 de ingineri din Cluj dezvoltă produse cu competențe înalte în software, hardware, ingineria fiabilității şi mecanică. Tehnologia pentru conducerea autonomă, Internetul lucrurilor, industria conectată (numită şi Industria 4.0) şi vehiculele electrice sunt doar câteva exemple din portofoliul de inginerie Bosch din Cluj-Napoca.

DSC_0298_m1 „Semnarea acordului de colaborare cu compania Bosch reprezintă un moment important în consolidarea parteneriatului dintre universitatea noastră şi mediul socio-economic local”, a spus Prof. Univ. Dr. Ing. Daniela Popescu, Prorector responsabil de managementul universitar şi relația cu mediul socio-economic. “Programul de studii masterale, reorganizat în colaborare cu Centrul de Inginerie Bosch din Cluj şi fabrica Bosch din Jucu, deschide noi oportunități de pregătire a studenților noștri”, a adăugat Prof. Dr. Popescu.

În cadrul programului, studenții vor avea posibilitatea să-și dezvolte aptitudini și competențe profesionale de înaltă calitate, care vor spori capacitatea lor de inserție profesională. Astfel, prin activitatea de cercetare aferentă fiecărui semestru, corelată cu teme de interes și derulată în cadrul Centrului de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca și în fabrica din Jucu, masteranzii îşi vor dezvolta competențe specifice de inginerie, precum lucrul pe proiect și munca în echipă. Stundeţii vor intra în contact cu viața reală din industrie și vor lucra efectiv la proiecte aplicative. În plus, studenții vor avea posibilitatea de a-şi elabora lucrările de disertație cercetând în laboratoarele echipate cu tehnologie de ultimă oră, beneficiind de mentoratul experților din cadrul Centrului de Inginerie Bosch.  De asemenea, cei interesaţi vor avea posibilitatea să se angajeze pe timp de vară, printr-un program special conceput pentru studenți și astfel să acumuleze experiență înainte de finalizarea studiilor.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax