Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Bosch va inaugura în 8 iunie cea de-a treia fabrică de la Blaj. Investiția, estimată la 45 milioane de euro, va crea 320 locuri de muncă

Publicat

Concernul german Bosch  va inaugura la începutul lunii iunie cea de a treia fabrică de pe platforma industrială pe care o deţine în Blaj. Investiţia este estimată la 45 de milioane de euro şi va crea 320 de locuri de muncă în prima etapă.

Noua unitate de producție a companiei Bosch de la Blaj se va deschide în 8 iunie . În acest moment lucrările la această fabrică sunt finalizate lucrându-se la finisaje şi montarea echipamentelor de producţie. Valoarea investiţiei este de 45 de milioane de euro din care 15 milioane reprezintă ajutor din partea statului român.

Noua unitate de producţie va crea încă 320 de locuri de muncă la Blaj, în prima fază, urmând ca până în 2016 această fabrică să asigure 1000 de locuri de muncă.

Numărul total al angajaţilor de pe platforma industrială a Bosch de la Blaj va ajunge în 2016, la 1700 de persoane. Noua unitate de producţie Bosh se vor face senzori  pentru sistemele de frînare şi acceleraţie a automobilelor, dar va exista şi un centru de cercetare şi testare. Nu este exclus ca în viitor investiţia Bosch de la Blaj să se extindă cu alte unităţi de producţie. ţInvestitorul german deţine o suprafaţă de 30 de hectare de teren.

Bosch a investit la Blaj, până acum, peste 100 de milioane de euro şi este principalul contributor la bugetul local, cu aproximativ 35% din valoarea anuală a acestuia.

Grupul german a început și la Cluj, pe platforma de la Jucu, construirea  unui ­centru de producţie şi dezvoltare pentru unităţi electronice de comandă destinate industriei auto. Într-o primă fază a ­investiţiilor, cea de construcţie, care va dura până la finalul anului 2013, investiţiile planificate se ridică la valoarea de 77 de milioane de euro. Lucrările de construcţie au început  în cel de-al doilea trimestru al anului 2012, iar procesul de producţie este programat să înceapă la mijlocul anului 2013. Noul centru va avea o suprafaţă totală de circa 38.000 de metri pătraţi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. tux

    marți, 30.04.2013 at 10:37

    Foarte bine, respect pt.primarii care atrag investitii straine in localitatile administrate de ei. Si in Alba Iulia, se deschid un fast-food, un chiosc de ziare si inca o alimentara de bloc (investitii maxim de 1000 dolari).
    Felicitari pt primarii din Cugir, Sebes, Blaj.

  2. Pingback: 8 Iunie: A treia fabrică Bosch va fi inaugurată la Blaj. Investiție de 45 de milioane de euro și peste 300 de noi locuri de muncă | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax