Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

BT: 11.000 de clienţi Volksbank au acceptat oferta de conversie a creditelor în franci elveţieni. Majoritatea au ales împrumuturi în lei

Publicat

franci elvetieni Un număr de 11.000 de clienţi Volksbank România (VBRO) au semnat condițiile Băncii Transilvania (BT) privind oferta de conversie a creditelor luate în franci elvețieni. Majoritatea au optat pentru conversia în lei a împrumuturilor. Numărul reprezintă 60% din totalul celor care pot beneficia de oferta care mai este valabilă până în 31 iulie şi au devenit clienţi BT.

În plus, de la începutul campaniei, din 4 mai 2015, și până la ora actuală, peste 17.000 de clienți Volksbank România, reprezentând 95% dintre cei vizați, s-au programat pentru a le fi prezentată oferta de către echipele VBRO și BT. Dintre aceștia, 72% (13.000 de persoane) au acceptat condițiile, în sensul că fie au semnat deja, fie s-au programat pentru semnarea contractelor, în perioada următoare.

Pe de altă parte, 96% dintre clienții care au acceptat oferta au ales ca monedă de conversie leul.

Potrivit sursei citate, oferta BT și VBRO vizează: returnarea sumelor deja plătite de clienții cu credite în franci elvețieni, în contul comisionului de risc, prin diminuarea creditului în sold, respectiv reducerea de 22,5% pentru cei care acceptă conversia creditelor din franci, aplicabilă la soldul creditului curent rezultat ca urmare a diminuării cu comisionul de risc/administrare plătit efectiv și nerecuperat de clienți până la data conversiei.

În plus, oferta poate fi accesată în peste 100 de sedii VBRO din țară, pentru localizarea unităților putând fi consultat site-ul Volksbank România.

Potrivit datelor Băncii Naționale a României /BNR/, portofoliile băncilor comerciale din România aveau, la 1 ianuarie 2015, un număr de 65.000 de persoane cu credite în franci elvețieni, dintre care peste 36.500 au solicitat, până la începutul lunii iunie, conversia sau restructurarea împrumuturilor. Din totalul cererilor de conversie sau restructurare a creditelor în franci elvețieni, 15.594 au fost soluționate, iar 20.000 sunt în lucru. În acest context, un număr de 30.000 de clienți nu au înaintat băncilor nicio cerere de conversie sau restructurare a creditelor pe care le au în această monedă.

În data de 15 ianuarie 2015, francul elvețian s-a apreciat puternic pe piețele internaționale, câștigând aproape 30% în raport cu moneda euro, după ce Banca Națională a Elveției (BNS) a renunțat la pragul de 1,20 franci pentru un euro, pe care l-a practicat în ultimii trei ani.

Până în acest moment, doar Banca Transilvania /BT/ a venit cu o schemă de conversie a creditelor contractate în franci elvețieni.

Banca Transilvania este una dintre cele mai mari trei bănci din România, în funcție de active, cu o cotă de piață de 9,8%. Activitatea sa este organizată pe trei linii principale de business: Corporate, IMM și Retail. BT are peste 6.000 de angajați, o rețea formată din aproape 550 de sedii și 1,91 de milioane de clienți activi. Strategia băncii este susținută de acționari internaționali, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și IFC — Banca Mondială.

La finele anului trecut, Banca Transilvania a achiziționat 100% din acțiunile Volksbank România de la Osterreichische Volksbanken, Groupe BPCE, DZ Bank și WGZ Bank. Documentele de perfectare a tranzacției pentru achiziționarea directă și indirectă a 100% din acțiunile Volksbank România au fost semnate în data de 7 aprilie a acestui an.

sursa: agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax