Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Bugetul general al Aiudului: nevoi multe, bani puţini

Publicat

Bugetul pentru anul 2011 al municipiului Aiud a trebuit să ţină cont, în primul rând, nu de necesităţile comunităţii, nu de proiectele asumate ale primarilor, nu de hotărârile consiliilor locale, ci de restricţiile impuse de Guvern, după cum a spus primarul Mihai Horaţu Josan.

„După îndelungate analize şi măsuri de respectare a unei legislaţii handicapate, am stabilit bugetul general al Aiudului, compus din bugetul local, cel al fondurilor externe nerambursabile şi bugetul instituţiilor publice şi activităţilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii, în sumă totală de 44.351.920 lei, din care 2.892.440 lei sunt destinaţi cheltuielilor de funcţionare şi 37.731.280 lei sunt dedicaţi secţiunii de dezvoltare. Listele de investiţii se încadrează în programul pentru mandatul 2008-2012 şi sunt, la rândul lor, consecinţa imixtiunii unui guvern fără scrupule în treaba autorităţilor locale. Pe de altă parte, însă, am convingerea fermă că bugetul Aiudului pentru acest an şi proiectele de investiţii răspund problemelor prioritare din municipiul Aiud şi concretizează programul pe care mi l-am fixat pentru acest mandat”, a declarat edilul şef.

Printre cele mai importante investiţii pentru 2011, se regăsesc: proiectul pentru reabilitarea Colegiului Naţional „Bethlen Gabor”, derulat prin finanţări nerambursabile în valoare de 7 milioane de euro, finalizarea construcţiei băii publice din Aiud, continuarea lucrărilor de amenajare a Bazei Sportive „Aiudel”, încheierea lucrărilor de amenajare a creşei din cartierul Microraion, lucrări de reabilitare a centralei termice de la Grădiniţa cu Program Normal nr. 3, reabilitarea termică a Spitalului Municipal din Aiud, implementarea proiectului de reparaţii capitale la Cetatea Aiudului, modernizarea şi reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare, pe proiectul la nivel judeţean, cu fonduri nerambursabile în valoare de 12 milioane de euro, finalizarea căminului cultural din Ciumbrud şi demararea lucrărilor de construcţie a unui cămin cultural în Sîncrai şi alimentarea cu apă a localităţii Măgina. Finalizarea celei de-a doua etape a construcţiei podului pietonal din centrul oraşului, mai exact etapa finisajelor estetice, reabilitarea sistemului rutier şi a reţelelor de utilităţi pe străzile Iazului şi Grădinii, documentaţiile tehnice aferente construcţiei unui nou bloc de locuinţe prin ANL, modernizării Drumului Comunal 10 Ciumbrud-Păgida-Gîmbaş-Aiud şi a DC79 DN1 Gîrbova de Jos- Gîrboviţa-Gîrbova de Sus fac, la rândul lor, parte din lista proiectelor pentru anul 2011.

„Nu pot fi optimist în ceea ce priveşte anul 2011, pentru că, la modul cum au evoluat lucrurile din 2008 până acum, sunt mai mult decât sigur că vor mai urma şi alte surprize din partea Guvernului şi a Preşedinţiei”, este de părere primarul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax