Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bugetul local Cugir pe 2015 intră la vot a DOUA OARĂ în Consiliul Local. Vezi cum se împart banii pentru lucrări şi investiţii

Publicat

Primaria Cugir Consilierii locali se întrunesc marţi, de la ora 19.00, în şedinţă extraordinară, pentru a vota a doua oară proiectul pentru bugetul local pe 2015, după ce, în şedinţa din 6 februarie, acesta nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Totalul veniturilor în 2015 este de 55.705.000 lei, din care peste 24.600.000 lei sunt venite de la UE pentru cele trei proiecte aflate în derulare din anul trecut. Este vorba de 16.000.000 lei pentru reabilitarea şi modernizarea străzilor 1 Mai, str. Mihai Viteazul, str. Avram Iancu, str. Vasile Alecsandri, str. 21 Decembrie 1989, str. Râul Mic din Cugir şi str. Eroilor din Vinerea. Un alt proiect care aduce 6.000.000 de lei şi este cel de modernizare şi dotare a ambulatoriului din cadrul spitalului. În ambele cazuri lucrările au fost deja începute, sunt în plină desfăşurare şi ar urma să fie finalizate până la sfârşitul anului.

Aproximativ 21.000.000 reprezintă venituri proprii, iar restul provin de la bugetul statului ca sume defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor materiale şi de personal din învăţământ, alte cheltuieli descentralizate, plata drepturilor persoanelor cu handicap şi acordarea subvenţiilor la încălzirea. Reprezentanţii primăriei susţin că Cugirul nu a primit niciun ban din impozitul pe venit pentru echilibrare, iar sumele provenite din TVA sunt insuficiente pentru acoperirea integrală a cheltuielilor. Nici veniturile proprii nu acoperă integral cheltuielile programate pentru anul în curs, astfel că o parte din investiţii vor fi suportate din excedentul bugetar de anul trecut.

La şedinţa de vineri, 10 consilieri au votat „pentru” şi 7 „împotrivă”, respectiv consilierii PSD şi PPDD, care au susţinut că proiectul de hotărâre nu conține suficiente materiale și anexe menite să justifice cheltuielile privind banul public.

Vezi cum se împart banii pentru cheltuieli de capital (investiţii, lucrări, modernizări), de personal şi materiale, pe Cugir24.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax