Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bugetul pentru 2014 a fost adoptat de Parlament. Proiectul ajunge la preşedintele Băsescu, pentru promulgare

Publicat

deputati

Bugetul de stat pentru anul 2014 a fost adoptat, miercuri, în şedinţa în plen a Parlamentului, cu 346 voturi „pentru” şi 49 voturi „împotrivă” şi 7 abţineri. Proiectul a fost adoptat în prezenţa premierului Victor Ponta şi a miniştrilor. Parlamentarii au adoptat şi bugetul asigurărilor sociale pe anul viitor.

„Vreau să mulţumesc celor care au făcut posibilă adoptarea bugetului atât de repede. Cred cu adevărat că, în acest moment, Parlamentul îşi îndeplineste obligaţiile asumate. Bugetul a fost votat mai rapid ca alte bugete pentru că este un buget care nu prevede tăieri. În sfârşit nu se mai taie de la oameni”, a spus premierul Victor Ponta, după adoptarea bugetului.

Proiectul bugetului de stat a fost dezbătut într-o singură zi, deputaţii lucrând marţi de dimineaţă până la miezul nopţii, iar parlamentarii PP-DD s-au retras de la dezbateri, dar au participat la vot.

Preşedintele Băsescu a discutat, marţi, la Cotroceni, cu premierul Ponta, la întâlnire fiind prezenţi miniştrii Chiţoiu şi Voinea, precum şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Şeful statului a afirmat, în declaraţia de presă susţinută după întâlnirea de la Palatul Cotroceni, că punctul de vedere al lui Victor Ponta a rămas „inflexibil”, respectiv că va fi introdusă taxa suplimentară la combustibili.

Anterior afirmaţiei lui Băsescu, premierul Victor Ponta a declarat că preşedintele nu şi-a schimbat poziţia faţă de proiectul de buget, care a fost extrem de „inflexibilă”, iar singura rugăminte a Guvernului a fost, în aceste condiţii, să nu tergiverseze excesiv de mult aprobarea bugetului.

Preşedintele va respinge Legea bugetului, o va retrimite Parlamentului şi ia în calcul, ulterior, şi sesizarea Curţii Constituţionale.

sursa: mediafax

Citeşte şi Băsescu retrimite Legea Bugetului la Parlament și vrea să sesizeze Curtea Constituțională. Vezi cu ce nu este de acord președintele

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax