Connect with us

Uncategorized

Business Cafe pentru întreprinzători din mediul privat și specialiști din domeniul muncii și finanțelor, la Alba Iulia

avatar

Publicat

în

Consiliul Județean Alba a organizat miercuri, la Hotel Parc, o nouă întâlnire cu oamenii de afaceri din județ. Desfășurată sub forma unui Business Café, această întâlnire a reunit 22 de întreprinzători din mediul privat și specialiștii din domeniul muncii și finanțelor.

Experți din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba, din cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Alba, precum și reprezentanți ai mediului bancar au discutat cu oamenii de afaceri ultimele noutăți din domeniul financiar-contabil și din cel al legislației muncii.

Temele abordate au fost: Modificări în legislaţia muncii – invitat inspector şef Horațiu Puiu, ITM Alba; Noutăți în legislația financiară – invitat Maria Mihălțan, DGFP Alba; Marketing cu costuri mici, e-comerț – invitat Lucian Oprean, administrator „Xerom” Service Alba Iulia; Produse noi pentru dezvoltarea afacerii – invitat Petru Stan, CEC Bank. S-a urmărit ca în acest cadru, mai puţin formal, participanții să poată consulta experţii din domeniile menţionate, cu privire la aspecte specifice activităţilor proprii în vederea dezvoltării afacerilor.

Consilul Judeţean Alba a pregătit pentru acest an şi alte întâlniri cu oamenii de afaceri din judeţ.

EVENIMENT

FOTO: Pe plaiuri de poveste. Calcarele de la Ampoiţa. Imagini superbe de toamnă

avatar

Publicat

în

Pe drumul ce leagă Alba Iulia de Ţara Moţilor, se dezvăluie privirilor o atracţie naturală, Calcarele de la Ampoiţa, stânci albe, de legendă. Cei trei „monştri” de piatră sunt „aşezaţi” într-un peisaj superb, parcă şi mai evidenţiat de culorile ruginii ale toamnei.

Rezervația naturală este cunoscută sub mai multe denumiri: Pietrele de la Ampoița, Pietrele lui Bociacă, Pietrele Gomnușei, Stogurile Popii. A fost declarată arie protejată încă din 2000.

Se întind pe o suprafață de 10 hectare, în versantul stâng al Văii Ampoiţei (afluent al Ampoiului) şi au înălţimi între 15 şi 44 de metri. Rezervația naturală cuprinde şi pajiștile din apropiere, cu vegetaţie specifică, unde puteţi regăsi plante ca mărgică (Melica ciliata), mierluță (Minuartia verna), timoftica (Phleum montanum), hajmă păsărească (Allium flavum), păiuș (Festuca cinerea).

Pentru cei care încă nu au ajuns prin Ampoiţa, calcarele sunt în imediata apropiere de drumul național DN74, la aproximativ 12 kilometri de Alba Iulia, spre Zlatna.

Merită să vă opriţi şi să admiraţi peisajul superb, să gustaţi din preparatele culinare ale locului şi să vă relaxaţi, într-o zi liniştită de toamnă. Şi, cu puţin noroc, veţi afla şi legendele locului.

Vezi şi FOTO-VIDEO: Pe plaiuri de poveste. Peisaje spectaculoase şi locuri cu legende în judeţul Alba. Locaţii de vizitat în 2017

credit foto: Ionuţ Văidean

Citește mai departe

Uncategorized

COD GALBEN de vânt în județul Alba până la ora 19.00. Rafale de peste 55 km/h și izolat peste 65 km/h

avatar

Publicat

în

vant atentionare meteoJudețul Alba se află sun o atenționare de COD Galben de vânt, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie. Atenționarea este valabilă în intervalul orar 16.15-19.00. Se vor semnala intensificări ale vântului ce vor depăşi la rafală 55 km/h și izolat peste 65 km/h.

Citește mai departe

Uncategorized

COD GALBEN şi PORTOCALIU de ploi, NINSORI şi vânt puternic, până duminică seara. Zonele vizate

avatar

Publicat

în

cod galben portocaliu 7 8 oct 2017Sunt aşteptate primele ninsori de la sfârşitul acestui an. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis Coduri Galben şi Portocaliu de ploi torenţiale, lapoviţă, ninsori la munte şi vânt puternic.

Atenţionările sunt valabile din noaptea de vineri spre sâmbătă, până duminică seara.

Cod Galben: în perioada 7 octombrie, ora 3.00 – 8 octombrie, ora 21.00, în sudul Transilvaniei, Oltenia, vestul Munteniei, sudul Transilvaniei, centrul Moldovei va ploua pe arii extinse, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp, iar local se vor cumula 40-50 l/mp. Vântul se va intensifica temporar cu viteze de 50-60 km/h.

În zonele montane, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare, iar rafalele de vânt vor depăși 70 km/h, mai ales pe creste.

De sâmbătă dimineaţa, ora 9.00, până duminică după-amiaza, ora 15.00, este Cod Portocaliu de ploi şi vânt, în cea mai mare parte a Munteniei, Dobrogea și sudul Moldovei.

În județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Prahova, Ilfov și Municipiul București, Constanța, Tulcea, Galați și Vrancea, ploile vor fi temporar abundente și se vor cumula cantități de apă importante, în general între 40 și 60 l/mp, iar pe arii restrânse peste 80-90 l/mp.

Vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși local 60 km/h, iar de sâmbătă după-amiaza în Dobrogea vântul va sufla tare, cu peste 80-90 km/h.

De asemenea, este Cod Portocaliu de ninsori şi viscol în Carpații Meridionali și de Curbură.

În perioada 7 octombrie, ora 9.00 – 8 octombrie, ora 15.00, în Carpații Meridionali și de Curbură, în special la peste 1600 m altitudine, ninsorile vor fi temporar mai consistente, cu depunere de strat de zăpadă și, mai ales pe creste, va fi viscol.

sursa: meteoromania.ro

Citește mai departe

Uncategorized

COD GALBEN de VÂNT în judeţul Alba. Rafale de peste 60 km/h, la şes şi 70 km/h, la munte

avatar

Publicat

în

vant atentionare meteoJudeţul Alba se află, joi, sub atenţionare Cod Galben de vânt puternic, până seara, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie.

Se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge și depăși la rafală 55-65 km/h, iar la munte 70-75 km/h.

Atenţionarea pentru judeţul Alba este valabilă până la ora 20.40, iar condiţii meteo similare vor fi şi în Cluj, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Maramureş şi zone din Moldova.

sursa: meteoromania.ro

 

Citește mai departe

ACTUALITATE

(P) FOTO VIDEO / Spălătoria Johnson Car-Wash de la Alba Mall, NON-STOP SELF SERVICE cu aparatură de ultimă generație

avatar

Publicat

în

DSC_1959Spălătoria Johnson Car Wash și-a diversificat opțiunile pentru dumneavoastră! Acum oferim varianta de spălare și aspirare auto și în REGIM SELF SERVICE NON-STOP cu RIDICARE, ÎNCĂRCARE ȘI REÎNCĂRCARE CARD.

Ce înseamnă asta?

Indiferent că ești pasionat de mașini, sau doar îți place să ai o mașină curată, îți oferim plăcerea de a-ți cosmetiza mașina cu aparatură de ultima generație și cu soluții profesionale. Serviciul self-service îl puteti folosi atât pentru spălarea exterioară a mașinii, cât și pentru curățarea și parfumarea interiorului acesteia.

Serviciul de self-service pentru exterior cuprinde:

  • Prespălare cu presiune;
  • Spumă activă;
  • Clătire cu presiune;
  • Ceară Perlată;
  • Clătire cu apa Osmozată;
  • Negru pentru cauciucuri, pentru o strălucire îndelungată a anvelopelor.
  • Aspirare interior masină;
  • Pentru interior, vă mai oferim optiunea de “Parfum sanitizant” pentru a avea un miros plăcut de-a lungul călatoriei dumneavoastră cu mașina.

DSC_2021Va așteptăm să vă convingeți de serviciile și calitatea produselor noastre pe strada T. Vladimirescu nr.50A la Alba Mall pe partea cu terasa cazinoului Alba Mall opusă parții cu cinematograful !

Pe sensul de mers de la Sebes catre Aiud către Alba Mall înainte de a vira în parcarea mall-ului, în dreptul trecerii de pietoni o să observați pe partea dreapta un panou care indică să viratți la dreapta pe drumul privat dintre Salprest și Alba Mall, spălătoria aflându-se lipita de peretele mall-ului, lângă terasa cazinoului și intrarea / parcarea la sala de nunți.

DSC_2033Pe sensul de mers de la Aiud către Sebeș, treceti de parcarea Alba Mall și în dreptul trecerii de pietoni o să observați pe partea stângă un panou care indică să virați la stânga pe drumul privat dintre Salprest și Alba Mall.

VĂ ASTEPTĂM CU DRAG SĂ VĂ CONVINGEȚI DE CALITATEA SERVICIILOR NOASTRE !

 

Citește mai departe

Uncategorized

Primăria Sebeș: Lucrări de verificare şi întreţinere tehnică a sirenelor de alarmare dispuse pe teritoriul municipiului

avatar

Publicat

în

primaria sebes 3Primăria Municipiului Sebeș  anunţă cetăţenii că în perioada 28.09-03.10 2017, între orele 08.00-17.00,  se vor executa lucrări de verificare şi întreţinere tehnică a sirenelor de alarmare dispuse pe teritoriul municipiului, prilej cu care, la terminarea lucrărilor programate pentru  fiecare dispozitiv, acestea vor fi pornite prin acționare locală în scopul verificării funcţionării.

„Informăm pe această cale cetățenii şi operatorii economici că semnalele acustice ce vor fi auzite la anumite momente ale zilei în intervalul orar mai sus amintit, nu reprezintă semnale de alarmare  şi nu fac parte din exercitii de alarmare publică periodică, având exclusiv scopul de verificare a funcţionării la terminarea lucrărilor”, transmite Primăria Sebeş.

Citește mai departe

Uncategorized

IICCMER: Investigaţii arheologice la Bistra, pentru deshumarea lui Ioan Andreșel, împușcat de Securitate, în august 1950

avatar

Publicat

în

ANDRESEL IOANÎn perioada 25-26 septembrie, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) organizează o acţiune de investigaţii arheologice pe teritoriul comunei Bistra din judeţul Alba. Acţiunea are ca obiectiv deshumarea și recuperarea rămăşiţelor pământeşti ale lui Ioan Andreșel, care a fost executat de Securitate în ziua de 16 august 1950.

Cercetările vor fi efectuate de un colectiv de arheologi de la IICCMER și instituțiile muzeale partenere și colaboratoare – Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj, Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia și Muzeul de Istorie și Științele Naturii din Aiud, alcătuit din Gheorghe Petrov (coordonator), Paul Scrobotă, Gabriel Rustoiu, Horațiu Groza și Marius Oprea. Investigațiile se vor desfășura în prezenţa unui procuror militar de la Secția Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, instituție care a fost sesizată de IICCMER în privința acestui caz de omor şi a locului unde victima a fost înhumată. De asemenea, la cercetări vor participa specialiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Alba și de la Serviciul Județean de Medicină Legală Alba. Acţiunea se desfășoară în colaborare cu Televiziunea Română, fiind sprijinită de către Primăria comunei Bistra (primar Traian Gligor), Parohia Ortodoxă din Bistra (preot Ilie George Grecu) și rudele victimei. Slujba religioasă, demontarea și recoltarea rămășițelor pământești ale lui Andreșel Ioan vor avea loc marți, 26 septembrie.

Ioan Andreşel s-a născut în comuna Bistra la data de 28 august 1877. Părinții săi au fost Ioan Andreșel și Maria Burz, care au avut împreună trei copii, un băiat (Ioan) și două fete (Eva și Sofia). Fiul, Ioan, s-a căsătorit la Câmpeni în 31 ianuarie 1903 cu Sofia Chira din satul Gârde, comuna Bistra (n. 18 iul. 1885 – d. 27 sept. 1969), având împreună o singură fată, pe Maria (n. 28 nov. 1904 – d. 23 apr. 1982). Aceasta a fost căsătorită prima dată cu Teofil Pop din Bistra cu care a avut o fiică, Alexandra Pop (n. 4 febr. 1927), care a fost implicată în rezistența anticomunistă din zonă, fiind ucisă de Securitate în aprilie 1950. Maria Andreșel s-a recăsătorit ulterior cu Gheorghe Balea din Bistra (n. 1902 – d. 1981), din această a doua căsătorie rezultând opt copii, doi băieți și șase fete. Dintre aceștia, astăzi mai trăiesc trei fete, Sofia Goia și Carolina Mucea în Bistra și Laura Jilavu în Baia de Arieș, toate fiind nepoate și descendente directe ale lui Ioan Andreșel.

FAMILIA ANDRESELConform informațiilor documentare existente și din relatările urmașilor, potrivit IICMER, familia Andreșel a avut o stare materială bună, având în proprietate o gospodărie țărănească, multe animale și o suprafață apreciabilă de teren, alcătuită din pământ arabil, pășune și pădure. Casa și gospodăria principală a familiei era situată în zona centrală a localității Bistra. Mai aveau o locuință sezonieră, amenajată în munte, la locul numit Dosul Neagului, unde pe timpul verii erau duse și ținute vacile și oile. Totodată, Andreşel împreună cu ginerele său, Gheorghe Balea, deținea în comună o prăvălie, o cârciumă și un depozit de lemne, având permanent mai mulți oameni angajați la lucru. După instaurarea regimului comunist, autoritățile l-au încadrat în categoria socială a chiaburilor.

După cum este cunoscut, la începutul anului 1949, membrii organizației de rezistență armată anticomunistă Frontul Apărării Naționale, înființată în decembrie 1948, și-au amenajat o tabără în zona Bistra, la circa 10 km nord-est de centrul comunal, în locul numit Groși. În 4 martie 1949 asupra taberei partizanilor Securitatea a organizat și întreprins un atac armat în urma căruia au rezultat victime de ambele părți, fiind capturați mai mulți prizonieri. Dintre partizanii care au scăpat din încercuire mulți au fost prinși după scurt timp, aceștia fiind ulterior condamnați la închisoare sau chiar la moarte, împreună cu ceilalți. Unii au mai rezistat o vreme ca fugari, însă și aceștia au fost până la urmă uciși, în diferite împrejurări, de Securitate sau Miliție. În această situație s-au aflat doi partizani originari din satele zonei: Nicolae Selagea din Dealu Capsei și Traian Ihuț din Aronești, care au fost intens urmăriți și până la urmă uciși, primul în 2 septembrie 1950 și al doilea în 5 august 1952. Câtă vreme aceștia au fost fugari și au stat ascunși în munte, au fost ajutați de familii și de rude să supraviețuiască, fiind susținuți și de unii localnici, catalogați de autorități drept chiaburi și persoane reacționare. Aceștia din urmă aveau o influență mare asupra membrilor comunității, îndemnând lumea să-i sprijine pe partizani deoarece în curând, cum mulți sperau atunci, urma să izbucnească războiul dintre U.R.S.S. și țările occidentale în urma căruia regimul comunist din România va fi înlocuit cu un regim democratic în care rolul conducător îl vor avea vechile partide politice din perioada interbelică. Totodată, aceste persoane desfășurau pe toate căile o constantă propagandă anticomunistă, instigând pe săteni la nesupunere și împotrivire la încercările autorităților de a înființa la Bistra o Gospodărie Agricolă Colectivă.

După campania Securității din anul 1949, prin care au fost arestate și apoi condamnate multe persoane din zonă care au avut legături cu membrii organizației Frontul Apărării Naționale, această nouă situație a reprezentat o altă provocare pentru autoritățile regimului. Ca urmare, Securitatea a întreprins măsuri dure împotriva tuturor celor care promovau astfel de fapte și idei. În baza instrucțiunilor primite din partea Direcției Regionale a Securității Poporului Cluj și în înțelegere cu conducerea Organizației Județene a Partidului Muncitoresc Român din Turda, Serviciul Județean a Securității Poporului Turda a organizat o acțiune represivă de intimidare și constrângere a populației din Bistra. În ziua de 14 august 1950, în zonă au fost trimise de la Turda mai multe cadre operative de securitate, care, în colaborare cu personalul Biroului de Securitate din Câmpeni și cu milițieni de la Posturile de Miliție Bistra și Câmpeni, au reținut și transportat la sediul Securității din Câmpeni circa 35 de persoane, acestea fiind rude apropiate ale partizanilor Nicolae Selagea și Traian Ihuț, dar și persoane cu o stare materială mai bună, considerate ca fiind chiaburi și suspectate că ar acorda sprijin partizanilor. Aici au fost cu toții anchetați și amenințați, fără a li se lua însă declarații scrise. În urma așa-ziselor cercetări, s-a constatat că pentru situația creată în Bistra se fac vinovați trei chiaburi, și anume Ioan Andreșel, Traian Pom și Iosif Trifa, ultimii doi fiind deja reținuți la Câmpeni. Măsurile dispuse de Securitate au fost ca aceştia să fie imediat executați în locuri prestabilite. Ca urmare, în dimineața zilei de 16 august 1950, Traian Pom și Iosif Trifa au fost aduși de la Câmpeni la Bistra, de unde au fost transportați pe jos și executați prin împușcare, în locuri diferite. După execuția acestora, în aceeași zi, înainte de orele amiezii, Ioan Andreșel a fost căutat și ridicat de la locuința pe care o avea în munte, la Dosul Neagului, unde pe timpul verii stătea cu animalele. Conform mărturiilor unor localnici, Andreșel a fost maltratat și apoi transportat pe o distanță de circa 1,5 km până la locul cunoscut sub denumirea de Poarta între Căi, aici fiind executat prin împușcare.

Cadavrul lui Ioan Andreșel, precum și trupurile celorlalte două victime au fost lăsate pe locurile de execuție, fiind îngropate a doua zi, în 17 august. Pentru săparea gropilor de mormânt au fost aduse cu forța rude ale celor doi partizani, Selagea și Ihuț, precum și alți oameni mai înstăriți din Bistra, care fuseseră anchetați la Câmpeni, moartea consătenilor fiindu-le dată ca exemplu. Conform mărturiilor, pe trupul fiecărei victime a fost pusă o bucată de carton pe care era scris: „Cine face ca el, ca el să pățească”. Pe locul mormintelor, rudele victimelor nu au avut voie să pună vreo cruce sau un alt semn de recunoaștere. Din datele culese de la urmașii lui Andreșel, rezultă că la mormântul acestuia a fost pusă o cruce de lemn prin anul 1958, după ce fiica sa a revenit din deportare (ianuarie 1956) și ginerele său s-a eliberat din penitenciar (septembrie 1957), după ce a executat opt ani de muncă silnică. Între timp, crucea de lemn a dispărut, dar după 1990, când nu se mai cunoștea locul precis al mormântului, s-a pus undeva în apropiere o cruce metalică fixată într-o fundație de beton, care și aceasta s-a risipit, fiind dislocată de utilajele ce deserveau o exploatație forestieră din zonă.

Din informațiile documentare existente precum și din mărturiile unor foste cadre de securitate, rezultă că aceste omoruri au fost ordonate direct de către conducerea D.R.S.P. Cluj, prin șeful de atunci al acestei structuri de securitate, colonelul Mihai Patriciu (nume real, Grunsperger) în complicitate cu adjunctul său, locotenent-colonel Gheorghe Cuteanu. Executarea ordinului sau a instrucțiunilor a fost îndeplinită de către S.J.S.P. Turda, condus de maiorul Kovacs Mihai, care a coordonat personal și operațiunile din teren. Din personalul Securității din Turda, cunoaștem că au fost trimiși în misiune locotenent Vasile Herța, șeful Biroului Anchete, adjunctul acestuia, sublocotenent Valentin Tăuțan, și locotenent Vasile Popa, șeful Biroului I Informații. La Câmpeni, șeful Biroului local de Securitate era sublocotenent Gheorghe Cosman, acesta fiind subordonat S.J.S.P. Turda. Pe lângă aceștia, în pregătirea și săvârșirea crimelor au mai fost implicate și alte cadre de securitate și miliție. Cât privește pe colonelul Patriciu (Grunsperger), acesta s-a născut la 19 ianuarie 1909 în comuna Brusturi, judeţul Bihor, și a decedat la Cluj, în 29 mai 1997. Deși a ordonat personal zeci de execuții fără judecată, dispunând arestarea și trimiterea arbitrară în pușcării și lagăre de muncă a sute de oameni, dintre care mulți nu s-au mai întors acasă, câtă vreme a fost în viață nu a fost cercetat și nu a răspuns penal pentru crimele sale.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că decesul lui Ioan Andreșel a fost înregistrat oficial în registrul de stare civilă al comunei Bistra abia în 4 aprilie 1967, dată la care s-a eliberat și certificatul de deces.

Investigațiile în cazul crimelor de la Bistra au fost începute încă din vara anului 2008, fiind efectuate mai multe deplasări în zonă, când s-au luat declarații rudelor victimelor, precum și altor persoane care aveau informații despre cei uciși, despre evenimentele petrecute și despre localizarea mormintelor. Mormântul lui Traian Pom a fost descoperit și osemintele victimei recuperate în cursul unei acțiuni organizate de IICCMER în septembrie 2016. Locul mormântului lui Ioan Andreșel a fost stabilit cu aproximație prin confruntări repetate cu mai mulți martori ce au fost transportați de-a lungul timpului în teren, fiind căutat, verificat și identificat cu precizie de echipa arheologică a institutului la începutul lunii septembrie 2017.

Accesul spre Poarta între Căi se face din centrul comunei pe DC 97, urmând un traseu de 6,2 km până la prima bifurcație de drumuri unde se face la dreapta și se continuă parcursul 2,7 km pe drumul forestier de pe Valea Neagului. După ce se depășește Cantonul silvic se face din nou la dreapta, se trece cursul de apă și apoi se urcă până ce drumul forestier întâlnește DC 144. Aici se face la stânga, iar după un scurt parcurs, la prima bifurcație se face la dreapta și se continuă drumul încă 1,3 km până la destinație. Distanța totală ce trebuie parcursă este de circa 11,5 km. Unele sectoare de drum, în special cel aflat imediat după trecerea apei, pot fi străbătute în siguranță doar cu o mașină de teren având tracțiune integrală.

Coordonatele GPS înregistrate la punctul de lucru indică, în sistem zecimal, 46.430390 latitudine nordică și 23.150529 longitudine estică. Altitudinea locului este de 1.219 metri.

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc este o structură guvernamentală înființată în 2005 şi aflată în coordonarea Primului Ministru. Rolul său rezidă, înainte de toate, în gestionarea și analizarea din punct de vedere științific a perioadei totalitare și a consecințelor sale. În al doilea rând, IICCMER sprijină crearea și implementarea unor instrumente educaționale cu finalitate memorială, contribuind astfel la articularea contextului în care valorile și drepturile fundamentale să fie receptate de societatea noastră post-totalitară. Nu în ultimul rând, IICCMER are rolul de a aduna, arhiva și publica documente referitoare la memoria exilului românesc.

sursa: IICMER

Citește mai departe

Uncategorized

FOTO ŞTIREA TA pe Alba24: Personaje de basm, baloane colorate şi multă bucurie, la deschiderea anului şcolar, în două grădiniţe din Alba Iulia

avatar

Publicat

în

21733037_1490226627725449_351911952_nDeschiderea de an școlar la Grădinița cu program prelungit nr.8/9 din Alba Iulia s-a desfășurat într-o atmosferă de bucurie, alături de copiii celor două grădinițe aflându-se personajele îndrăgite.

Prințesa Elsa și prințul Kristoff veniți tocmai din îndepărtata lume a ghețurilor au “încălzit” atmosfera, alături de clovnul Zig.

Cu toate că ploaia a cam încurcat planurile, obligându-i pe participanţi ca prima parte a manifestărilor să se desfășoare în incinta grădiniței, soarele le-a surâs mai apoi, astfel încât, împreună cu părinții, copiii s-au bucurat de ridicarea spre cer a zeci de baloane colorate.

Invitați la festivitate au fost inspector pentru educație timpurie Aurora Vârtei și viceprimarul Gabriel Pleșa, care la rândul lor au transmis urări de bine în noul an școlar celor prezenți.

În buna desfăşurare a acţiunii s-a implicat Asociația „Cavaleri Pro Educație”.

Se poate întampla să fii martorul unor evenimente deosebite. Fotografiază, filmează și postează aici să vadă și alții ceea ce tu ai trăit “live”. Trimite-ne materiale filmate sau fotografiate de tine, pentru ca ştirea ta să fie vazută de o ţară întreagă! Cum poți trimite foto, video sau informații:

Mesaj pe Facebookhttp://m.me/www.Alba24.ro sau https://www.facebook.com/www.Alba24.ro

Mesaj pe Whatsapp:: 0728950998

Nu uita să menționezi: locul unde s-a întâmplat evenimentul, ziua și chiar ora la care l-ai surprins, chiar si câteva cuvinte despre ceea ce ai reusit sa surprinzi pe camera.

Citește mai departe

Uncategorized

COD GALBEN de vânt puternic în judeţul Alba. Localităţile pentru care este valabilă atenţionarea meteo

avatar

Publicat

în

furtuna ploaie umbrelaAdministraţia Naţională de Meteorologie a emis atenţionare Cod Galben de vânt puternic pentru judeţul Alba, valabilă până marţi, la ora 3.00.

Sunt vizate localităţile: Aiud, Blaj, Ocna Mureș, Teiuș, Berghin, Bucerdea Grânoasă, Cenade, Cergău, Cetatea de Baltă, Crăciunelu de Jos, Fărău, Hopârta, Jidvei, Lopadea Nouă, Mihalț, Mirăslău, Noșlac, Ohaba, Rădești, Roșia de Secaș, Sâncel, Șona, Unirea, Valea Lungă.

Vor fi intensificări ale vântului care vor atinge și depăși la rafală 55-65 km/h.

Atenţionări similare sunt în judeţele Sibiu, Timiş şi Caraş-Severin.

sursa: meteoromania.ro

Citește mai departe

Uncategorized

Informare METEO: Vijelii, ploi torenţiale şi furtuni, până MARŢI seara. Zonele vizate

avatar

Publicat

în

vant atentionare meteoAdministraţia Naţională de Meteorologie anunţă că vor fi vijelii şi ploi torenţiale, până marţi seara, în majoritatea regiunilor din ţară.

În perioada 11 septembrie, ora 17.00 – 12 septembrie, ora 21.00, temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze la rafală de 45-50 km/h, iar în Banat, Dobrogea și la munte, pe arii restrânse, de peste 55-60 km/h.

În noaptea de luni spre marți (11/12 septembrie) și pe parcursul zilei de 12 septembrie, în Oltenia, Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, jumătatea de nord a Moldovei, la deal și la munte, vor fi și intervale de timp cu averse, descărcări electrice și posibil grindină, iar cantitățile de apă vor depăși local 15 l/mp și izolat 25-30 l/mp.

sursa: meteoromania.ro

Citește mai departe

Trending


Copyright © 2017 Alba24.ro powered by Independent Media & More