Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cabinetele stomatologice din școli se închid. Trei din patru copii mai mari de 12 ani au probleme dentare

Publicat

dentist copiiPotrivit statisticilor, trei din patru copii mai mari de 12 ani au carii. Cu toate acestea, în ţara noastră se închid, în medie, patru cabinete stomatologice şcolare pe an.  

Potrivit statisticilor, 70 % din copiii de peste 12 ani au carii, iar mai bine de 90 % ajung la stomatolog cu probleme dentare avansate. Totodată, în fiecare an se închid, în medie, patru cabinete stomatologice școlare. Aşa s-a ajuns în situația în care cei peste trei milioane de elevi împart 431 de cabinete stomatologice şcolare, potrivit Institutului Naţional de Statistică. Asta înseamnă o medie națională de un cabinet la 7.000 de elevi.

Cea mai gravă situație e în 16 județe din țară, unde există mai puțin de 5 cabinete pentru toți elevii. Cei mai mulți copii (90%) se duc la medic doar atunci când probleme lor sunt grave, cu toate că medicii recomandă un control o dată la șase luni.

Nici adulții nu stau prea bine la capitolul îngrijire orală. Lipsa unor programe de prevenție susținute cu fonduri de stat face ca 11 % din populația României să nu aibă acces la tratamentele necesare din cauza banilor. Totodată, în mediul rural, s-a ajuns în situația în care 28 de localități împart un singur cabinet stomatologic.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax