Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cadou înainte de campania electorală: Deputații și senatorii își pot deconta lunar mai mulți bani pentru benzină și cazare

Publicat

kilometraj, masina, Parlamentarii îşi fac un cadou înainte de campania electorală. Deputaţii şi senatorii, după ce au renunţat la maşinile destinate colegiilor uninominale, şi-au majorat cotele de benzină. Vor primi de acum câte 1.400 de lei lunar, bani cu care pot cumpăra carburant pentru câteva mii de kilometri. De asemenea, aleșii vor primi cu 600 de lei mai mult pentru cazare.

„Parlamentarii nu mai beneficiază de autoturisme în colegiile și circumscripțiile teritoriale, fiind în imposibilitatea de a achiziționa un număr așa mare de mașini și luând exemplul Parlamentului European. Li se acordă lunar, pe durata mandatului, o sumă forfetară pentru acoperirea cheltuielilor pentru sport din circumscripții. Această sumă forfetară este de 1.400 de lei”, a spus vicepreşedintele Senatului, Ioan Chelaru.

Parlamentarii preferă să-şi deconteze de acum înainte câte 1.400 de lei pe lună şi să nu mai beneficieze de maşină de serviciu, de care și așa nu mai erau mulțumiți, spunând că sunt vechi și costisitoare. Înainte, pentru drumurile făcute în teritoriu, deputaţii puteau alege între a avea maşină de la Parlament sau decontarea sumei de 1.000 de lei.

Cu 1.400 de lei, parlamentarii pot face patru sau chiar cinci plinuri, în funcţie de cât consumă maşina. Ei bine, cu acest carburant pot fi parcurşi lejer 2.500-3.000 de kilometri. În plus, potrivit parlamentarilor, banii acoperă și întrețierea mașinii, deoarece una este mașina de la stat și alta este cea personală.

Formal, n-ar trebui să fie probleme. Pentru banii cheltuiţi, fiecare ales trebuie să prezinte bonuri fiscale. Nimeni însă nu va putea şti cu exactitate dacă respectivul parlamentar n-a luat bonuri de la alte persoane, iar banii respectivi au ajuns direct în buzunarul său. Mai ales că, dacă e să ne luăm după spusele alegătorilor din ţară, rareori îşi văd reprezentanţii din Parlament în carne şi oase.

Parlamentarii nu au trecut cu vederea nici sumele pentru cazarea în Bucureşti, care le-au majorat de la 4.000 la 4.600 de lei, adică mai bine de o mie de euro pe lună, bani cu care-şi pot închiria apartamente de lux în zone ultra centrale.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax