Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Calea Moților și strada Zlatnei din Alba Iulia, reabilitate complet. Primăria a făcut economii de aproape 6 milioane lei la bugetul proiectului

Publicat

Lucrările de modernizare a străzilor Zlatnei și Calea Moților din Alba Iulia, DN 74, de la km 99 + 870, până la km 103 +175, au fost finalizate. Reprezentanții Primăriei Municipiului Alba Iulia au organizat marți o conferință de presă de prezentare a rezultatelor proiectului. Potrivit acestora, din cele peste 20 de milioane de lei alocați proiectului, au fost cheltuiți doar puțin peste 15 milioane de lei, iar lucrările au durat aproape patru ani.

Proiectul „Modernizare DN74 de la km 99+870 la km 103+175, strada Zlatnei și Calea Moților, municipiul Alba Iulia, județul Alba” a fost prezentat în conferința de marți de către directorul Direcției Tehnice a Primăriei, Silvia Moldovan și șeful Departamentului de Investiții și managerul proiectului, Ana Metea.

Implementat de Unitatea Administrativ-Teritorială municipiul Alba Iulia în cadrul POR 2007-2013, axa prioritară 1 -sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor – poli urbani de creștere, proiectul și-a propus să contribuie direct la ameliorarea infrastructurii rutiere în zona nord-vestică a orașului Alba Iulia, cu impact deosebit în creșterea calității vieții și crearea de noi locuri de muncă în municipiu, stimulând dezvoltarea și în arealele limitrofe acestuia, dar și creșterea calității mediului și dezvoltarea economică.

Prin acest proiect s-a realizat modernizarea străzilor Zlatnei și Calea Moților și echiparea acestora cu rețea de distribuție de apă potabilă, de la km 99 până la km 103, arteră de circulație importantă în municipiul Alba Iulia, care relaționează cu cartiere rezidențiale cu centrul orașului. Atingerea acestui obiectiv a dus la o mai bună valorizare a terenurilor municipale din cartierul vechi al orașului, prin optimizarea infrastructurii edilitare, în conformitate cu funcțiunile acestora și în deplin acord cu nevoile de mobilitate socio-economică a populației rezidente.

Indicatorii realizați prin îndeplinirea obiectivului general al proiectului, sunt: 33.619 mp de sisteme rutiere, 6.610 mp piste de bicicliști, 7.961 mp sistem pietonal, 92 bucăți de obilier urban, 7.182 mp pavaj înierbat pentru zonele de racord , 3.134 ml rețea de canalizare pluvială și 208 guri de scurgere, precum și 51 de locuri de muncă create în faza de execuție și operare, toate acestea având o garanție de 5 ani.

Proiectul a avut o valoare totală de 21.712.063,63 lei, din care 14.410.273,04 lei sunt fonduri europene , 3.165.417,79 lei reprezintă contribuția Guvernului României și 4.136.345,80 lei sunt contribuția Primăriei Alba Iulia, iar perioada de implementare a fost cuprinsă între 19.07.2010 și 19.03.2014.

Din suma totală atribuită proiectului, s-au cheltuit pentru lucrări efectuate 15.091.069,57 lei, economia făcută fiind considerabilă.

„Am ajuns la finalul proiectului. Sunt sigur că lucrările executate vor contribui în mod direct la creșterea gradului de confort urban pentru albaiulieni. Pot spune că în ceea ce privește infrastructura rutieră în Alba Iulia, orașul stă foarte bine. Am început și proiectarea, și intervenim și pe străzile din cartierele nou construite și am început să intervenim și pe alte 52 de noi străzi. Acum vreau să le mulțumesc albaiulienilor pentru răbdarea avută pe durata de intervenție și derulare a lucrărilor, dar și echipei din unitatea de implementare, pentru interesul avut în impunerea exigențelor noastre, tuturor furnizorilor din proiect. Acum ne vom concentra pe viitoarea alocare bugetară europeană pe perioada 2014 – 2020, să depunem noi proiecte fezabile și să continuăm dezvoltarea municipiului ca oraș european”, spune primarul Mircea Hava.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax