Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

CALENDAR actualizat pentru evenimente organizate la Alba Iulia în 2016 şi taxe mărite pentru comercianţi, în acest sezon

Publicat

piata cetatii concert Alba Fest 2015_imagini aeriene craiu_5 Primăria Alba Iulia actualizează datele de desfăşurare a patru evenimente importante din acest an şi măreşte taxele pentru activităţile comercianţilor în spaţiile în care se derulează acestea. Astfel cei care vor vinde produse sau vor oferi servicii de alimentaţie publică la Alba Fest, „Dilema Veche” sau Festival de România vor închiria spaţiul public cu 100 de lei pe zi.

Primăria Alba Iulia a făcut public încă de la începutul anului calendarul evenimentelor organizate în acest an pentru albaiulieni şi turişti. Acum datele de desfăşurare pentru patru dintre acestea vor fi „bătute în cuie”, iar în acelaşi timp vor fi stabilite condiţiile de utilizare a spaţiului public. Proiectul intră la aprobare în Consiliul Local la şedinţa extraordinară din 17 mai.

Primul punct din proiectul de hotărâre se referă la stabilirea datelor de desfăşurare a evenimentelor Sărbătoarea Muzicii, Suflet de Român, Festivalul „Dilema Veche” şi Festival de România. Vă reamintim reperele principalelor evenimente din acest sezon.

ALBA FEST: 27-29 mai

Alba Fest® devine un reper pentru existența orașului, intens în bună măsură datorită artiștilor care participă. Invitați efervescenți și mereu autentici oferă an de an un show fascinant, menit să aducă un omagiu exuberanței.

Un reper pentru existența orașului, intens în bună masură datorită artiștilor care participă, dar și prin legătura deosebită cu spectacolele de stradă cu care albaiulienii s-au obișnuit în ultimii ani. Marius Moga este cel care a făcut acest eveniment cunoscut în 2014, în toată țara, cu Alba Fest by Marius Moga.

Primăria Alba Iulia a rezervat acestui eveniment un buget estimat la 450.000 lei.

Festivalul Alba Fest® se desfăşoară în acest an în perioada 27-29 mai, iar organizatorii dezvăluie o parte din reperele din program. Prima zi a evenimentului, mai exact vineri, 27 mai, scena de la Alba Fest, va aduce, în Cealaltă Capitală, Trupa Maxim, Adda, Carla’s Dreams, Nicoleta Nucă, Fely Donose și Antonia.

Citeşte şi ALBA FEST 2016: Carla’s Dreams, Antonia, Adda, Nicoleta Nucă, Fely Donose și trupa Maxim, în prima zi de festival

Pe 28 mai, veţi avea ocazia să ascultaţi live cele mai ascultate piese ale artiştilor Willy William, James Arthur sau Inna.

Vezi şi ALBA FEST 2016: Willy William, James Arthur şi Inna, pe scenă la Alba Iulia, în 28 mai. Sunteţi invitaţi la distracţie, la Zilele Oraşului

Peste 30.000 de participanti in fiecare an, peste 40.000 watts de sunet consumaţi, cel puţin 3 zile de muzica bună în forma cea mai pură şi 100% ocupare la cazare, cam asta înseamnă, în cifre şi date festivalul din Cetate, singurul cu cea mai sănătoasă creştere din Transilvania.

Sărbătoarea Muzicii: 24-26 iunie

Sărbătoarea Muzicii înseamnă că știți să alegeți ce ascultați și știti să vă bucurați de muzică în starea ei de grație și în formă ei cea mai avansată și mai elevată.

Un week-end eminamente muzical, 3 seri de super concerte, asta se va întampla în Cetatea Alba Carolina – Sărbătoarea Muzicii, un eveniment muzical excepțional.

Citeşte şi FOTO-VIDEO: „Traviata”, un spectacol de excepție, în aer liber, la Sărbătoarea Muzicii 2015 de la Alba Iulia. Focuri de artificii pe cerul Cetăţii

Suflet de Român: 14-15 august

Suflet de Român este un eveniment folcloric, care adună împreună slujitori ai cântecului străbun, autentic și veșnic.

Portul, cântecul și jocul românesc sunt dăruite din toată inima de cei mai iubiți artiști ai României.

Citeşte şi FOTO – VIDEO: Regal folcloric la Alba Iulia pentru peste 1500 de „suflete” de români. Lansare de album cu muzică tradițională din Apuseni

Festivalul „Dilema Veche”: 26-28 august

La Festivalul “Dilema veche” poţi trăi o experienţă memorabilă, într-un week-end cultural care aduce la un loc scriitori, artişti şi muzicieni invitaţi să ne lămurească dilemele, în spaţiul unic al Cetăţii Alba Carolina.

Trei zile de cultură, dezbateri, poezie, literatură, film, teatru, muzică, dans, meşteşuguri şi expoziţii desfăşurate între zidurile Cetăţii, festivalul oferă locuitorilor din Transilvania, dar şi „dilematicilor” de pretutindeni, prilejul unui weekend cultural într-un spațiu inedit, la care accesul este liber.

O experienţă unică aduce la un loc mai multe domenii ale culturii şi artelor, concentrate pe parcursul unui sfârşit de săptămână. Poţi oricând să vezi un film, un spectacol sau să asişti la un concert. Dar numai la Festivalul Dilema veche poţi interacţiona, timp de trei zile, cu scriitorii, artiştii şi muzicienii invitaţi, în spaţiul unic al Cetăţii Alba Carolina.

Festival de România: 30 noiembrie – 1 Decembrie

Vino să trăiești și să sărbătorești cea mai importantă zi a românilor, la Alba Iulia, în Cealaltă Capitală. Să arătăm tuturor că de aici a început totul și că aici totul e ca la început: spiritul românesc descătușat, liber și mereu învingător.

Vezi integral CALENDARUL EVENIMENTELOR la Alba Iulia în 2016: Festivaluri, concerte, concursuri și spectacole

Pentru evenimentele Alba Fest, Sărbătoarea Muzicii, Suflet de Român, Festivalul „Dilema Veche” şi Festival de România, taxa pentru utilizarea spaţiului public de către comercianţi şi prestatori de servicii de alimentaţie publică va fi de 100 de lei/mp/zi.

„Având în vedere numărul mare de participanţi /vizitatori înregistrat de-a lungul ediţiilor acestor evenimente şi interesul extrem de crescut al comercianţilor care solicită autorizarea activităţilor de comerţ/alimentaţie publică versus cheltuiala bugetară semnificativă pe care o are administraţia locală în organizarea evenimentelor Alba Fest, Sărbătoarea Muzicii, Suflet de român, Festivalul Dilema Veche şi Festival de România, precum şi costul de închiriere a domeniului public pentru activităţi de comerţ şi alimentaţie publică în cadrul evenimentelor, de doar 10 lei/mp/zi, considerăm oportună creşterea taxelor percepute de Primăria Alba Iulia pentru acest gen de activităţi în timpul evenimentelor menţionate, în Cetatea Alba Carolina”, se arată în documentaţia propusă pentru aprobare Consiliului Local.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax