Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX: 1 octombrie, Acoperământul Maicii Domnului. Sărbătoare cu cruce roşie pentru creştini

Publicat

acoperamantul maicii domnului Sâmbătă, 1 octombrie, în Calendarul Ortodox este sărbătoare cu cruce roşie. Creştinii pomenesc Acoperământul Maicii Domnului, sărbătoarea rânduită de Biserica în amintirea arătării Maicii Domnului în biserica din Vlaherne.

Pe 1 octombrie 911, se facea priveghere în această biserică, pentru salvarea cetăţii care era asediată.

La ora patru dimineaţa, Maica Domnului s-a arătat înaintea poporului, stând în văzduh şi rugându-se cu lacrimi. Sfântul Acoperământ era ţinut în mâini deasupra capetelor credincioşilor. În jurul ei se aflau apostolii, sfinţii şi mucenicii.

Sfântul Andrei cel Nebun pentru Hristos a zis către ucenicul său iubit, Epifanie: „O vezi, frate, pe Împărăteasa şi Doamna tuturor cum se roagă pentru întreaga lume?” Iar Epifanie a zis: „O văd, Părinte, şi mă minunez!”.

Tot pe 1 octombrie, este pomenit Sfântul Apostol Anania (fost episcop în cetatea Damasc; după ce a săvârşit vindecări şi a convins oameni să creadă în Iisus, a fost bătut cu vine de bou de către guvernatorul Luchian, lovit la coaste şi ars cu făclii, apoi scos afară din cetate, a fost ucis cu pietre).

Pe 1 octombrie este si Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice. Ea a fost stabilită în mod oficial în sesiunea ONU din decembrie 1991, la propunerea lui Arghir Anastasios, profesor la Universitatea din Atena.

surse: crestinortodox.ro, realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax