Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

CALENDARUL EVENIMENTELOR la Alba Iulia în 2016: Festivaluri, concerte, concursuri și spectacole

Publicat

piata cetatii concert Alba Fest 2015_imagini aeriene craiu_4 Din luna mai a acestui an, la Alba Iulia se deschid porțile Cetății pentru zeci de evenimente, concerte și diferite spectacole care să încânte albaiulienii și să atragă turiștii. De la începutul verii și până când Moș Crăciun ne va vizita din nou, în Cealaltă Capitală, aproape fiecare sfârșit de săptămână va fi special. 

Alba Fest, Sărbătoarea Muzicii, Festivalul Roman Apulum au început deja să fie pregătite de administrația locală. Alte exemple sunt Festivalul Internațional de Teatru, de Jazz sau de Folk, dar şi competiţii noi sau concerte de muzică corală, cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Un astfel de concert va avea loc pe 26 aprilie, la Alba Iulia.

Faţă de oferta pentru albaiulieni şi turişti de anul trecut, s-a încercat găsirea unor formule mai atractive pentru unele dintre festivaluri, dar şi variante noi, cum este, de exemplu, Citadel Skate Ride, organizat la Skate Park sau Adventure Air Soft Contest, în zona Mamut.

Vezi şi EVENIMENTELE anului 2016, organizate de Primăria Alba Iulia. Buget de peste 600.000 de euro şi două competiţii noi

De asemenea, weekendurile vor fi animate de spectacole şi demonstraţii militare prezentate de Legiunea a XIII-a Gemina şi Lupii Apoulonului.

CALENDARUL evenimentelor organizate de Primăria Alba Iulia în 2016

Concert extraordinar de Sfintele Sărbători Pascale – Corul „Accoustic”: 22 martie

catedrala romano catolica În săptămâna dinaintea Paştelui Catolic, marţi, 22 martie 2016, albaiulienii şi turiştii sunt invitaţi la un concert extraordinar susţinut de coral de cameră Accoustic, condus de dirijorul Daniel Jinga. Evenimentul “Coral Accoustic” va avea loc de la ora 18.00, la Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia.

Corul de cameră “Accoustic” a fost înființat în primăvara anului 2003 la inițiativa unui grup entuziast de muzicieni, conduși de dirijorul Daniel Jinga. Repertoriul corului cuprinde atât piese renascentiste, muzică sacră, muzica popoarelor, cât și muzica contemporană, pop-jazz și a-cappella.

 

Concert extraordinar de Sfintele Sărbători Pascale – Corul „Madrigal”: 26 aprilie

catedrala credinciosi_1 Cu ocazia Sărbătorilor Pascale ortodoxe, pe 26 aprilie, la Catedrala Ortodoxă din Alba Iulia, de la ora 18.00, sunteţi invitaţi la un concert extraordinar al Corului “Madrigal”.

Corul Madrigal este etalonul mondial al muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, creația bizantină și muzica contemporană românească și universală.

În anul 1992, după înregistrarea a peste 40 de discuri și promovarea artei la cele mai înalte nivele, corul a fost inclus pe lista valorilor patrimoniului imaterial al UNESCO.

Vezi şi 22 martie şi 26 aprilie: CONCERTE extraordinare la Alba Iulia, cu ocazia Sărbătorilor Pascale 2016, susţinute de Corul „Madrigal” şi grupul „Accoustic”

MAI 2016

Festivalul Roman Festivalul Roman Apulum: 6-8 mai
„Mai mult de două mii de ani de istorie, comprimați într-un week-end. Te așteptăm cu ateliere antice, lupte de gladiatori, târguri de sclavi, dansurile nimfelor și reconstituiri ale războaielor daco-romane.”

Citeşte şi FESTIVALUL ROMAN APULUM 2016, la Alba Iulia, în weekendul 6-8 MAI. Trupe de reenactment din Italia şi Bulgaria, invitate la eveniment

 

pian clape Pianul Călător: 8 mai, ora 18.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia

Ideea „Pianului călător” a început în 2011 și s-a concretizat în ore și ore de recitaluri mai mult decât ofertante. Trebuie doar să uitaţi că în afara sălii de concert şi în tumultul secolului XXI pragmatismul domneste fără drept de apel şi, indiferent de vârsta pe care o aveţi, să vă lăsaţi inundaţi de culorile romantismului, care se pare că vor supravieţui atâta timp cât nu vom ajunge sa vedem lumea în alb şi negru.

Citeşte FOTO: „Pianul călător” al virtuozului Horia Mihail, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia. A interpretat compoziţii ale lui Brahms, Liszt şi Schumann

skateboard BASTION SKATE SESSION: 14-15 mai, în Cetatea Alba Carolina, Bastion Skate Park

Alba Iulia, Aleea Sfântul Capistrano, nr. 1

Este locaţia pentru competiţie. Rideri de skate, role, bmx sau trotinetă vin la Alba Iulia pentru a dovedi cât de sus pot sări din bank.

 

(P) Haine și încălțăminte sport pentru orice sezon pe FashionSport.ro. Peste 40.000 de articole sportive de la 900 de branduri renumite. Adidași și îmbrăcaminte pentru alergare, tricouri, treninguri,  adidași pentru tenis, îmbrăcăminte pentru fitness , ghete fotbal , haine și pantofi pentru golf de la mărci ca Adidas, Jack and Jones, Nike, Pierre Cardin, Puma, Londsdale, Under Armour, Brithish Knights, New Ballance, Karrimor, Soul Cal, Everlast, Dunlop, Kangol, Vans etc.

Flautul fermecat: 24 mai, ora 18.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia

flautul fermecat Cinci flaute. Cinci flaute fermecate vor putea fi admirate de spectatori la a cincea ediție a turneului național susținut de Ion Bogdan Ștefănescu și Horia Mihail.

Și pentru că de fiecare dată trebuie să ne surprindă cu ceva, la acest nou turneu, Ion Bogdan Ștefănescu ne propune sa învățăm nu mai puțin de cinci nume japoneze diferite, toate asociate cu flautele sale: deja celebrul flaut de aur marca Muramatsu, flautul de lemn Yamaha, un flaut piccolo – Yamada, flautul alto – Sankyo și un flaut bas – Kotato, toate aceste mărci fiind cap de serie pe plan mondial.

Pentru cei care participă prima oară la o astfel de demonstrașie de magie instrumentală, cu siguranță seara pe care o vor petrece alături de cele cinci flaute fermecate, de Ion Bogdan Ștefănescu și Horia Mihail va rămâne un reper între momentele de emoșie artistică pe care le-au trăit vreodată.

piata cetatii concert Alba Fest 2015_imagini aeriene craiu_7 ALBA FEST: 27-29 mai

Alba Fest® devine un reper pentru existența orașului, intens în bună măsură datorită artiștilor care participă.

Invitați efervescenți și mereu autentici oferă an de an un show fascinant, menit să aducă un omagiu exuberanței.

Un reper pentru existența orașului, intens în bună masură datorită artiștilor care participă, dar și prin legătura deosebită cu spectacolele de stradă cu care albaiulienii s-au obișnuit în ultimii ani. Marius Moga este cel care a făcut acest eveniment cunoscut în 2014, în toată țara, cu Alba Fest by Marius Moga.

Citeşte şi Primăria Alba Iulia: 30.000 de oameni s-au distrat la Alba Fest. Record de participare la cea mai importantă sărbătoare a oraşului

Administraţia locală a rezervat acestui eveniment un buget estimat la 450.000 lei.

IUNIE 2016

Cetatea Copiilor: 1 Iunie, Cetatea Alba Carolina, Piața Cetății

IMG_1368 Un nou prilej de bucurie pentru prichindei, dar şi pentru cei care încă nu au uitat ce înseamnă joaca, prinde contur în fiecare an în Cetatea Alba Carolina. Festivalul Cetatea Copiilor este un eveniment unic în România.

Organizatorii au dorit de fiecare dată să atragă atenţia asupra unei teme fundamentale: joaca în aer liber – o necesitate pentru toţi copiii.

Citeşte şi FOTO: Alba Iulia a devenit CETATEA COPIILOR. Tărâm de basm cu jocuri, karaoke, concursuri şi surprize pentru copii şi părinţi

 

aida de verdi Sărbătoarea Muzicii: 24-26 iunie

În Cetatea Alba Carolina, reîncepe Dominația Sunetului!

Sărbătoarea Muzicii înseamnă că știți să alegeți ce ascultați și știti să vă bucurați de muzică în starea ei de grație și în formă ei cea mai avansată și mai elevată.

Un week-end eminamente muzical, 3 seri de super concerte, asta se va întampla în Cetatea Alba Carolina – Sărbătoarea Muzicii, un eveniment muzical excepțional.

Citeşte şi FOTO-VIDEO: „Traviata”, un spectacol de excepție, în aer liber, la Sărbătoarea Muzicii 2015 de la Alba Iulia. Focuri de artificii pe cerul Cetăţii

 

IULIE 2016

Feeric Fashion Days: 16- 17 iulie

Feeric Fashion Days Prezentări de modă, ateliere de fotografie, de machiaj și hairstyle și multe alte surprize îi așteaptă pe toți cei care vor să vadă cum un oraș se poate transforma și prin modă.

Alba Iulia și-a făcut intrarea triumfală în aceasta nișă importantă, prin prima ediție a Festivalului Feeric Fashion Days, desfășurată în 2014, în Cetatea Alba Carolina și devenită deja un reper în zona fashion.

Citeşte şi FOTO-VIDEO: Creații pline de senzualitate și feminitate la a doua Gală a Feeric Fashion Days de la Alba Iulia

 

AUGUST 2016

rowmania alba iulia_26 iulie 2015_8 Rowmania: 7 august

Marele campion Ivan Patzaichin vă invită, cu mic, cu mare, să vă înscrieți în competiţia de vâslit în canotci de 10+1.

Un eveniment care face valuri la propriu, pe Mureș și care se desfășoară la nivel național.

Citeşte şi FOTO: ROWMANIA 2015 la Alba Iulia. Echipa ISU a câştigat competiţia de vâslit pe râul Mureş şi merge în finala de la Tulcea

 

Expoziţia Chinologică Internaţională: 13-14 august

DSC_0317 Cetatea Alba Carolina devine pentru două zile locul de întâlnire al campionilor, indiferent de rasă sau talie.

Evenimentul oferă șansa proprietarilor de câini să-și evalueze cei mai buni prieteni într-o atmosferă inedită.

Câini cu certă valoare chinologică din țări europene se întâlnesc pentru a disputa cel mai râvnit trofeu: Supreme Best In Show.

De anul trecut, evenimentul se bucură de patronajul Casei Regale a României, sub tutela căreia s-a înființat Asociația Chinologică din România.

 

suflet de roman Suflet de Român: 14-15 august

Suflet de Român este un eveniment folcloric, care adună împreună slujitori ai cântecului străbun, autentic și veșnic.

Portul, cântecul și jocul românesc sunt dăruite din toată inima de cei mai iubiți artiști ai României.

Citeşte şi FOTO – VIDEO: Regal folcloric la Alba Iulia pentru peste 1500 de „suflete” de români. Lansare de album cu muzică tradițională din Apuseni

 

airsoft Adventure Airsoft Contest: 20 august

Adrenalină, acțiune, suspans, echipă – Cel mai nou sport: AIRSOFT.
Cele mai bune 6 echipe se înfruntă pentru supremație la „Adventure Airsoft Contest”.

 

 

 

mircea cartarescu, dilema veche Festivalul „Dilema Veche”: 26-28 august

La Festivalul “Dilema veche” poţi trăi o experienţă memorabilă, într-un week-end cultural care aduce la un loc scriitori, artişti şi muzicieni invitaţi să ne lămurească dilemele, în spaţiul unic al Cetăţii Alba Carolina.

Trei zile de cultură, dezbateri, poezie, literatură, film, teatru, muzică, dans, meşteşuguri şi expoziţii desfăşurate între zidurile Cetăţii, festivalul oferă locuitorilor din Transilvania, dar şi „dilematicilor” de pretutindeni, prilejul unui weekend cultural într-un spațiu inedit, la care accesul este liber.

O experienţă unică aduce la un loc mai multe domenii ale culturii şi artelor, concentrate pe parcursul unui sfârşit de săptămână. Poţi oricând să vezi un film, un spectacol sau să asişti la un concert. Dar numai la Festivalul Dilema veche poţi interacţiona, timp de trei zile, cu scriitorii, artiştii şi muzicienii invitaţi, în spaţiul unic al Cetăţii Alba Carolina.

SEPTEMBRIE 2016

Vioara lui Enescu: 9 septembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor

vioara Vioara Guarneri, numită și “Catedrala”, își va etala acordurile impunătoare într-un spectacol care a depășit deja ca faimă granițele României.

Gabriel Croitoru alături de pianistul Horia Mihail, traduc sunetul viorii lui Enescu la Alba Iulia în acorduri seducătoare și emoționante.

 

 

 

skirt bike biciclete mamut Mamut Bike Race: 10 septembrie

Un nou concurs de ciclism? Nu. E mai mult de atât. Este un nou mod de a împrieteni mișcarea cu explorarea unei noi piste numită de pasionați Transalpina bicicliștilor, de a contopi aventura cu autodepășirea.

 

 

 

OCTOMBRIE 2016

Sărbătoarea Încoronării: 15 octombrie

incoronare Alba Iulia a fost, este şi va continua să fie un partener apropiat al Familiei Regale de care ne leagă, pe lângă conştiinţa unui trecut comun şi dorinţa unui viitor construit pe elemente fundamentale redutabile.

Loialitatea, statornicia, tăria, răspunderea, iubirea, generozitatea – simbolurile Casei Regale sunt elemente ce contribuie la păstrarea cursului firesc al vieţii istorice și patrimoniului ancestral din orașul Unirii.

 

 

Duelul Viorilor: Stradivarius vs. Guarneri, 15 octombrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor

enescu La început a fost ideea de „duel”. S-au ales cele mai preţioase arme: viorile Stradivarius şi Guarneri, s-au stabilit cei mai aleşi combatanţi: violoniştii Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru, dar şi un arbitru: pianistul Horia Mihail, iar lumea a fost anunţată că, la ceas de seară, va putea asista la o adevarata batălie concertistica pe sunet şi armonie.

Armele: Vioara Stradivarius „Pachoud” construită de celebrul lutier italian în 1694, instrument pus la dispoziţia lui Liviu Prunaru de vestita orchestră Royal Concertgebouw – Amsterdam.

Vioara Guarneri del Gesu „Catedrala”, datată 1731, instrument pe care a cântat nimeni altul decât George Enescu şi care este pusă la dispoziţia violonistului Gabriel Croitoru de Muzeul naţional ”George Enescu”, în patrimoniul căruia se află.

 

DECEMBRIE 2016

oameni, 1 decembrie Festival de România: 30 noiembrie – 1 Decembrie

Vino să trăiești și să sărbătorești cea mai importantă zi a românilor, la Alba Iulia, în Cealaltă Capitală.

Să arătăm tuturor că de aici a început totul și că aici totul e ca la început: spiritul românesc descătușat, liber și mereu învingător.

 

Serbările Iernii: 5-24 decembrie

Cei mici își primesc darurile de la Moș, cei mari își încălzesc sufletele cu un colind și-un vin fiert. Împreună ne bucurăm de luminile Cetății care ne binecuvântează sărbătorile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cristian

    miercuri, 02.03.2016 at 17:48

    Unde sunt „zecile de evenimente” despre care a-ti pomenit la inceputul articolului, ca eu am numarat doar 18. La propriu. Daca vreti „zeci de evenimente” pe bune mergeti la Cluj sau la Sibiu, acolo chiar se intampla. Pe deasupra, vad ca lipseste din calendar Alba Iulia Music & Film Festival. Era destul de bun, cu toate ca filmele erau de la mediocru spre foarte slabe.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax