|

Calendarul propus pentru învestirea Guvernului Grindeanu. Dragnea: „Vom trimite o scrisoare preşedintelui să avem jurământul pe 4 ianuarie”

dragneaPreşedintele PSD, Liviu Dragnea a prezentat vineri, în conferinţă de presă. calendarul parlamentar propus pentru instalarea noului Guvern. Executivul ar putea fi învestit de Parlament până în 5 ianuarie.

Liderul PSD a trecut în revistă și o serie de măsuri incluse în programul social-democrat de guvernare care vor putea fi aplicate de la 1 februarie, în condițiile în care Guvernul PSD-ALDE va fi învestit după data de 1 ianuarie.

Pe 3 ianuarie, social-democrații sunt convocați la ședința Comitetului Executiv pentru a valida componența viitorului Cabinet. O ședință similară ar urma să țină și conducerea ALDE, al doilea partid care participă la formarea noului Guvern.

Premierul desemnat va prezenta tot pe 3 ianuarie, după-amiaza, structura Cabinetului, componența Cabinetului și programul de guvernare.

Pe 4 ianuarie, ar urma să aibă loc Birouri Permanente reunite, audierea miniștrilor propuși și votul în plenul celor două Camere.

„Vom trimite o scrisoare președintelui pentru ca la ora 19.00, pe 4 ianuarie, să avem jurământul în fața președintelui”, a mai precizat Liviu Dragnea.

Dacă membrii noului Cabinet vor depune joi jurământul la Palatul Cotroceni, în fața președintelui Klaus Iohannis, prima ședință a Guvernului PSD-ALDE ar putea avea loc în aceeași zi.

Președintele social-democrat s-a referit în detaliu și la măsurile propuse de PSD spre a fi aplicate de la 1 ianuarie, măsuri care pot fi aplicate acum doar de la 1 februarie. „Din păcate, suntem practic la 20 de zile de la alegeri. (…) Unele măsuri vor fi aplicate de la 1 februarie. Nu știu dacă asta s-a urmărit, dar ăsta este efectul”, a declarat Liviu Dragnea.

Potrivit acestuia, printre măsurile care vor fi amânate se numără creșterea salariului minim pe economie, majorarea burselor pentru studenți, scăderea prețului medicamentelor cu 35% și creșterea salariilor în administrația publică locală cu 20%. De asemenea, pe lista măsurilor amânate se înscrie și majorarea salariilor actorilor cu 50%. „În luna ianuarie, actorii vor avea aceleași salarii mici pe care le au acum”, a declarat Liviu Dragnea.

Sorin Grindeanu: Am primit vestea prin SMS, semnat “Succes! Klaus Iohannis”

sorin grindeanu 1Sorin Grindeanu a declarat că a primit un sms în vineri de la Klaus Iohannis – al cărui număr de telefon nu îl avea – şi a trebuit să verifice dacă îi aparţine preşedintelui.

„În cursul zilei de ieri am avut foarte multe informaţii contradictorii. Azi dimineaţă am primit un sms de la domnul preşedinte Klaus Iohannis. Nu aveam numărul. L-am sunat pe domnul Dragnea, – pentru că, neavând numărul domnului preşedinte, în aceste zile te poţi aştepta la orice – să verific dacă acela e numărul preşedintelui. După ce am primit confirmarea, i-am mulţumit domnului preşedinte pentru încrederea acordată.

(SMS-ul) era un anunţ de succes, semnat: Succes! Klaus Iohannis”, a declarat Sorin Grindeanu.

„Pe mine m-a sunat prim-ministrul desemnat să mă întrebe dacă s-a anunţat că a fost desemnat şi mi-a spus că îmi trimite numărul primit pentru a verifica dacă e numărul preşedintelui Iohannis. Prima reacţie a lui e că era vreo glumă de la vreun coleg”, a explicat Liviu Dragnea.

surse: digi24.ro, news.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=541001avatar Publicat de pe 30 decembrie 2016 şi actualizat pe 30 decembrie 2016.
Publicat în ACTUALITATE, POLITICA.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Ghita: Domnul Dirzu in ce calitate la sedinta? Intalnirile de lucru nu se mai fac decat sub atenta indrumare a...
  • Cristina: Am vazut titlul, doar inceputul acestuia. Am intrat repede pe articol, ca sa citesc: iata, ceva despre...
  • Tara lui Papura Voda: Tristul adevar!
  • pop adrian: BRAVO!!!! TOTI SUNT PSD cu siguranta.
  • Dan: Nu zice nimeni ca nu trebuie, dar spre schit sunt parcari goale, jmecherii insa nu pot merge 20-30 de metri pe...

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI