Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Camere video în zona istorică şi pe maşinile Poliţiei din Alba Iulia, pentru combaterea actelor de vandalism

Publicat

Reprezentanţii Primăriei Alba Iulia anunţă că municipalitatea va demara o procedură de achiziție, în baza unui studiu existent, pentru camere video de supraveghere ce vizează zona istorică. De asemenea, se are în vedere posibilitatea montării pe mașinile poliției a unui sistem de supraveghere mobil. Motivul pentru care s-a luat această decizie este reprezentat de incidente semnalate privind incendierea unor coșuri de gunoi sau a acoperișului unei boxe de gunoi pe strada Gladiolelor şi vandalizarea catargului din Piața Cetății, pe care era arborat drapelul municipiului Alba Iulia.

Alte cazuri consemnate de reprezentanţii Primăriei ca exemple de „atmosferă de western urban” sunt distrugerea aspersoarelor din Şanțurile Cetății, a punctelor de aprindere la nivelul rețelelor de iluminat, zonelor verzi, elementelor de mobilier urban, locurilor de joacă.

„Alba Iulia a păstrat şi deţine o carte de vizită impresionantă pentru ceea ce înseamnă un oraș al gospodarilor și al virtuților cetăţeneşti. Efortul desfăşurat de autorităti se fundamentează pe sprijinul cetăţenilor și conduita de viaţă a fiecăruia.

Din păcate, Primăria Alba Iulia consideră că unele atitudini, care din fericire în momentul de faţă sunt izolate și nu reprezintă un motiv de maximă îngrijorare dezonorează ambițiile, munca și inițiativa autorităților, dar și respectul majorității cetățenilor față de valorile certe de conviețuire. În fiecare zi sunt semnalate sau constatate efectiv exemple de vandalism urban”, transmit reprezentanţii administraţiei locale.

“Speranța noastră este ca aceste cazuri să fie semnalate de către cetățeni forurilor competente pentru ca în cele din urmă să putem să ne bucuram cu toții de zonele verzi, parcuri sau facilități urbane așa cum este normal să fie în urbea noastră”, a declarat primarul Mircea Hava.

De cele mai multe ori “isprăvile” rămân cu autor necunoscut, în special din cauza perioadelor nocturne în care au loc. Poliția Locală acționează în oraș cu patrule, zilnic până la orele 22.30 și după acest interval în zona istorică, cetățenii având posibilitatea să sesizeze dispeceratul la numărul 0258.989. După ora menționată, competențele de patrulare revin IPJ Alba în oraș și Inspectoratului de Jandarmi cu precădere în zona Ampoi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Unualtu

    marți, 23.07.2013 at 13:51

    Inca un prilej pentru a monitoriza cetatenii. Locuiesc de 2 ani pe str Gladiolelor si nu am vazut nici un cos incendiat decat containerele mari care au luat foc de 2 ori din diverse motive nicidecum acte de vandalism.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax