Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Camere video pentru supravegherea spaţiului public la Noşlac. Investiţie de 12.700 de lei

Publicat

Domeniul public din zona rurală Noşlac este monitorizat video, cu camere de supraveghere, de la sfârşitul anului 2011. Astfel de camere se regăsesc în mai multe locaţii din satele aparţinătoare comunei, inclusiv la sediul Primăriei din localitate.

Supravegherea video a spaţiului public face posibilă identificarea, respectiv prevenirea faptelor de natură penală. Camerele sunt conectate la reţeaua wireless funcţională încă din 2010 în comuna Noşlac.

Locuitorii din zonă au acces la internet gratuit, prin orice device wireless – laptop,  PDA, I-Phone -, iar cu echipamente de tip abonat (USB wireless bgn, 2,5GHz, 1W, antena 7dBi) până la 15 km.

Investiţia din bugetul local pentru cele 8 camere video, 2 de interior şi 6 de exterior a însumat 127 milioane lei vechi. Potrivit primarului Silviu Vinţeler, acestea acoperă o rază de 50 de metri în jur, la unghi de 45 de grade, scopul instalării acestora fiind supravegherea principalelor zone din comuna Noşlac şi satele Stâna de Mureş, Copand şi Căptălan.

Sunt 2 camere video în zona Primăriei, dispensarului şi magazinelor, dar şi a bisericii din Noşlac, 2 camere video în interiorul sediului administraţiei locale, alte 2 camere video în satul Căptălan şi câte una la Stâna de Mureş şi Copand.

„Am avut mai multe cazuri de spargeri din magazine acum 3 ani şi, pentru a preveni astfel de situaţii, şi din cauza faptului că nu mai sunt paznici, am ales această modalitate de supraveghere”, a declarat primarul Silviu Vinţeler.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Big Brother la Ocna Mureş, după Noşlac. Oraşul, monitorizat cu 8 camere video montate în “poziţii-cheie” | alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax