Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Campanie pentru prevenirea gripei de sezon. DSP Alba a solicitat ministerului 20.000 de doze de vaccin antigripal

Publicat

Persoanele cu risc mare de a fi afectate de gripa de sezon vor putea fi vaccinate gratuit. Ministerul Sănătății a lansat o campanie de vaccinare, ce se va defășura în perioada octombrie- decembrie. În acest sens, DSP Alba a solicitat 20.000 de doze de vaccin antigripal ce vor fi distribuite persoanelor cu risc mai mare de îmbolnăvire. Vaccinarea va fi efectuată prin intermediul medicilor de familie.

Gripa de sezon, o boală acută şi infecţioasă, foarte contagioasă, se manifestă mai ales în perioada sezonului rece, iar una dintre grupele populaţionale considerate cu risc în contractarea bolii este constituită din toate persoanele care au peste 65 de ani. În acest context, în perioada octombrie – decembrie 2012 va avea loc o campanie de vaccinare gratuită împotriva gripei de sezon, coordonată de către Ministerul Sănătăţii. În cadrul acesteia, DSP Alba a solicitat 20.000 de doze de vaccin antigripal, pentru toate grupele populaţionale cu risc, în care se încadrează şi persoanele cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm sau virusul imunodeficienţei umane, gravidele, medicii, cadrele sanitare medii şi personal auxiliar, atât din spitale cât şi din unităţile sanitare ambulatorii, inclusiv salariaţi ai instituţiilor de ocrotire (copii sau bătrâni) şi ai unităţilor de bolnavi cronici, precum şi persoanele rezidente în instituţii de ocrotire socială, dar şi cele care acordă asistenţă medicală, socială şi îngrijiri la domiciliul persoanelor cu risc.

Vaccinarea, conform precizărilor din partea DSP, va fi efectuată prin intermediul medicilor de familie, cu coordonarea biroului de epidemiologie din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Alba. Una dintre recomandările DSP Alba este aceea ca, odată cu apariţia primelor semne de boală, să fie contactat medicul, vaccinul antigripal fiind totodată considerat cea mai eficientă metodă de prevenire a gripei sezoniere.

Puteţi citi şi alte detalii, pe Sănătate.Alba24.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax