|

Campionate de baschet, volei și fotbal pentru elevi, sprijinite financiar de Consiliul Judeţean Alba. Parteneriat cu Inspectoratul Şcolar

fotbal copiiConsilierii județeni din Alba au de aprobat, în ședința de joi, 16 martie, încheierea unui protocol de colaborare între CJ Alba și Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, în vederea organizării activităților din cadrul proiectelor „Campionatul județean de baschet” (liceu băieţi şi fete), „Campionatul județean de volei” (liceu băieţi şi fete) şi „Cupa școlilor și liceelor la fotbal” (primar băieţi şi fete; liceu băieţi şi fete).

În condițiile globalizării, sportul reprezintă un mediu cu puternic potențial de afirmare a identității naționale. Fiecare țară a Uniunii Europene are propria tradiție și cultură, ce pot fi definite inclusiv prin caracteristici ale sportului. Acestea pot fi explicate prin influenţele istorice, culturale şi sociale ce s-au exercitat în timp asupra sportului din fiecare ţară, se arată în documentaţia de proiect.

De asemenea, sportul ca industrie poate fi extrem de profitabilă dacă se desfășoară într-un cadrul organizat, cu investiții în organizarea competițiilor realizate pe termen lung și având o adresabilitate către un segment cât mai larg de populație, începând de la vârstele cele mai fragede, potrivit iniţiatorilor.

În cadrul Strategiei de Dezvoltare a Sportului în România – perioada 2016 – 2032, la capitolul 5.1. „Sportul pentru toți” se urmăreşte ca indicator de performanţă: Creșterea numărului de practicanți ai activităților fizice la nivel național, cu 30% în perioada 2016-2032.

În acest context, la nivelul factorilor de decizie locali se urmăreşte sprijinirea competiţiilor sportive la nivelul învăţământului preuniversitar, adaptat la condiţiile socioeconomice actuale, la realităţile concrete, identificându-se nevoile şi stabilindu-se posibilităţile de acţiune.

Prin încheierea acestui Protocol de colaborare, Consiliul Judeţean Alba va contribui, atât financiar, cât și cu resurse umane, la organizarea activităților din cadrul Proiectelor „Campionatul județean de baschet” (liceu băieţi şi fete), „Campionatul județean de volei” (liceu băieţi şi fete) şi „Cupa școlilor și liceelor la fotbal” (primar băieţi şi fete; liceu băieţi şi fete), activități care ce se vor desfășura în unitățile de învățământ din județul Alba.

Obiectul protocolului de colaborare îl constituie organizarea în anul 2017, împreună cu Inspectoratul Şcolar judeţean Alba, în unitățile școlare participante din județul Alba, a competițiilor adresate elevilor, pentru următoarele ramuri sportive:

– volei, secțiunea liceu, categoria feminin/masculin,

– baschet, secțiunea liceu, categoria masculin,

– fotbal, pentru învățământul preuniversitar, clasele I-IV şi IX-XIII, categoria feminin/masculin

Se propune de asemenea alocarea sumei de 33.000 lei din bugetul local al Județului Alba (sumă care va fi prevăzută și aprobată în bugetul Județului Alba pentru anul 2017), pentru desfășurarea activităților din cadrul proiectelor. Suma maximă prevăzută va fi alocată după cum urmează:

– Pentru Proiectul „Campionatul județean de baschet”, liceu, categoria feminin/masculin, este alocată suma maximă de 6.000 lei;

– Pentru Proiectul „Campionatul județean de volei”, liceu, categoria feminin/masculin, este alocată suma maximă de 7.000 lei;

– Pentru Proiectul „Cupa școlilor și liceelor la fotbal”, clasele I-IV şi IX-XIII, categoria feminin/masculin, este alocată suma maximă de 20.000 lei.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=553020avatar Publicat de pe 14 martie 2017 şi actualizat pe 14 martie 2017.
Publicat în ACTUALITATE, SPORT.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • rusinea: Biserica va purta o mare vina multi de acum inainte, pentru ca da dovada de clementa cu poponarii in fusta...
  • corect: Corect !!!
  • votul: Platiti ce ati votat, fiecare dintre voi. Asta se intimpla cind analizezi cu ce partid votezi si nu pe cine...
  • florin: Doar un tampit care are salariul minim pe economie, poate accepta fara sa iasa in strada, sa plateasca taxele...
  • viki: Mai da-va-n p…. mea pe toti !!!!!

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI