Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Candidații PDL Alba la parlamentare sunt analizați de Comisia de Etică. Află care sunt favoriții partidului pentru Senat și Camera Deputaților

Publicat

Liderii PDL Alba amână pe cât posibil momentul în care vor face publice listele finale cu candidații la alegerile parlamentare. Deși declară că, înainte de a dezvălui oamenii cu care vor ieși în față la alegeri, aceștia vor trebui validați de Comisia de Etică de la București, surse din apropierea acestora susțin că democrat-liberalii au parafat deja pe hârtie candidaturile și că știu exact care sunt politicienii pe care vor miza. Între aceștia se numără Alexandru Pereș, senator pe Colegiul Aiud-Ocna Mureș-Sebeș-Blaj, dar și Corneliu Olar pe colegiul senatorial Alba Iulia-Zlatna-Cugir-Apuseni.

Prezent în conferința de presă a PDL Alba, senatorul Alexandru Pereș a cerut jurnaliștilor să mai aibă puțină răbdare deoarece toți candidații democrat-liberali propuși pentru parlamentare sunt analizați în această perioadă de Comisia de Etică: „Sunt 14 criterii care sunt necesare a le analiza și în funcție de analiza acestei Comisii candidaturile pot merge mai departe sau sunt respinse. Vă mai cerem puțină răbdare, cel puțin o săptămână jumate, până când această Comisie își va spune cuvântul privind aceste dosare pe care noi încercăm să le înaintăm cât mai curând la București”, a explicat Pereș.

Pe de altă parte, surse din apropierea democrat-liberalilor susțin însă că liderii PDL Alba au deja socotelile făcute și că au fost deja stabiliți favoriții pentru Camera Deputaților și Senatul României. Este vorba despre Alexandru Pereș pe Colegiul senatorial Aiud-Ocna Mureș-Sebeș-Blaj, Corneliu Olar pe Colegiul Senatorial Alba Iulia-Zlatna-Cugir-Apuseni, Dorin Nistor pe Colegiul Alba Iulia, Clement Negruț pe Colegiul Sebeș-Blaj de la Camera Deputaților, Oana Badea pe Colegiul Aiud-Ocna Mureș de la Camera Deputaților, Ionuț Fulea pe Colegiul Zlatna-Cugir și fostul prefect Ștefan Bardan pe Colegiul Apuseni.

Ceea ce este important de știut este faptul că democrat-liberalii vor candida la parlamentarele din acest an sub umbrela proaspăt-înfințatei Alianțe România Dreaptă, alături de Forța Civică și PNȚCD, iar sloganul acestora este „Calea Dreaptă”. „Am discutat și convenit ca la alegerile din 9 decembrie, sub această siglă și sub această culoare să candidăm și să anunțăm populația despre apariția acestei alianțe, ARD”, a declarat Pereș.

La nivelul județului Alba, senatorul Pereș este primul care recunoaște că, până acum, nu au prea existat semnale din partea colegilor de alianță, respectiv PNȚCD și Forța Civică. Cu alte cuvinte, deși aflați sub pălăria ARD, pentru parlamentarele din acest an, singurii candidați anunțați sunt membrii PDL. Mai mult, în ceea ce privește relația cu PNȚCD, Pereș a declarat că în Alba există activi doar țărăniștii lui Victor Ciorbea care, pe lângă faptul că nu sunt recunoscuți legal ca fiind parte din PNȚCD-ul condus de Aurelian Pavelescu, ar fi ajuns deja la înțelegeri comune cu PSD.

Prezent de asemenea în conferința de presă, Clement Negruț a declarat că, în toată această perioadă, se încearcă identificarea acelor structuri aparținând partenerilor lor de alianță în vederea dezvoltării unui dialog cu aceștia și întărirea ARD-ului la nivelul județului nostru.

 

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

  1. Dorina Borcau

    joi, 04.10.2012 la 19:00

    Stefan Bardan candideaza pe Colegiul Apuseni?Parca se zicea cao sa candideze la Alba Iulia!

  2. aniela

    vineri, 05.10.2012 la 08:55

    Negrut candideaza pe Sebes-Blaj ? Parca primarul Blajului a declarat ca nu il sustine. Sincer imi doresc sa nu ia inca un mandat ca m-am saturat de el si de stirile despre autostrada ca de alceva nu l-am auzit vorbind.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Solicitare de 4,6 milioane de lei de la guvern, pentru vizita Papei Francisc la Blaj. Ce proiecte au nevoie de bani

Publicat

primaria blaj

Primarul din Blaj, Gheorghe Valentin Rotar solicită Guvernului României un sprijin financiar în valoare de 4.635.203,95 lei din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, pentru organizarea vizitei Sanctității Sale, Sfântul Părinte Papa Francisc, la Blaj din data de 2 iunie 2019. Comunicat de presă ”Primarul municipiului Blaj, domnul Gheorghe Valentin Rotar, anunță că administrația […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat: Rareș Bogdan către Liviu Dragnea – ”Pe 26 mai, tu vei fi NIMIC!”

Publicat

romania nu e psd

PNL a lansat pe internet un clip despre reacția arogantă a lui Liviu Dragnea la adresa unui tânăr care i-a transmis că PSD nu a făcut nimic pentru România. România #nuepsd! România #nuepsd!Tu ești România! România în primul rând! Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Vineri, 19 aprilie 2019 În cadrul unei întâlniri electorale a […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

VCST Alba Iulia angajează electromecanici, operatori CNC, inginer automatist, inspectori calitate și inginer proces (P)

Publicat

poza-fabrica-new

BMT România este parte a BMT International, cu sediul central în Belgia. Grupul BMT este prezent în mai multe țări (Belgia, Germania, Cehia, România, Mexic, China, India, SUA), care activează în industriile aeronautică, feroviară, automotive și a sticlei. În România, cele patru divizii sunt reprezentate la Iași (BMT Aerospace, IGW, OMCO, CNUD – EFCO) și […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

InfoCons: Numărul maxim de aditivi din vopseaua de ouă a crescut cu peste 50% în 2019 față de anul 2015

Publicat

Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor InfoCons a publicat recent rezultatele unui studiu comparativ aferent perioadei 2015 – 2019 pe 59 de produse tip vopsea de ouă, ținând cont de rezultatele studiilor din 2015, 2016, 2018 și 2019. Sărbătoarea Sfintelor Paşti este primită în casele românilor cu o curăţenie generală, făcută din timp de gospodine, dar şi […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate