Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Captura poliţiştilor după percheziţii la firme de pază din Alba şi alte 19 judeţe, în dosarul instrumentat de DIICOT Caraş-Severin. Şase persoane reţinute

Publicat

captura bani diicot După percheziţiile de miercuri, coordonate de DIICOT Caraş-Severin şi derulate în 20 de judeţe, inclusiv în Alba, poliţiştii au confiscat 1300 grame de aur, bani şi aparatură electronică, iar şase persoane au fost reţinute. Prefectul de Caraş-Severin este cercetat sub control judiciar şi a demisionat din funcţie.

Reamintim că poliţiştii BCCO Alba Iulia au participat miercuri la acţiuni de percheziţii coordonate de DIICOT Caraş-Severin, efectuate în 20 de judeţe din ţară, inclusiv în Alba, într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu estimat la valoarea de 25 de milioane de lei.

În acest dosar este implicat şi prefectul județului Caraș-Severin, Nicolae Miu Ciobanu, fost administrator al unei firme de securitate, bănuită de operațiuni ilicite. Potrivit autorităţilor de anchetă, este vorba despre un grup infracţional vizat pentru evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul societăţilor comerciale având ca obiect de activitate paza şi protecţia de bunuri şi persoane.

Ciobanu a demisionat din funcţia de prefect, joi, după această acţiune.

aur confiscat diicot Poliţia anunţă că în urma percheziţiilor au fost ridicate aproximativ 1.300 g. de aur, 43.000 de euro, 9.000 de dolari, 287.720 lei, 7 laptop-uri, 12 ştampile, 30 HDD-uri, 5 stick-uri de memorie și mi multe înscrisuri.

Dintre cele 35 de persoane aduse la audieri, şase au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate Tribunalului Caraş-Severin, cu propunere de arestare preventivă,  iar faţă de alte 10 persoane s-a dispus măsura cercetării sub control judiciar.

Cele 77 de percheziţii, dintre care una în judeţul Alba, 50 în locaţii din Caraş-Severin şi restul în alte zone din ţară a vizat un grup infracţional constituit din 2010, în scopul fraudării bugetului consolidat al statului, care a inclus şi firme-fantomă.

Actualul prefect de Caraş-Severin, Nicolae Miu Ciobanu, a fost anterior adjunct al Poliției Municipiului Caransebeș, dar și al Poliției Municipiului Reșița. În anul 2010 a ieșit la pensie, iar în ianuarie 2013 a ocupat, prin concurs, postul de inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Caraș-Severin, până în martie 2014, când a fost numit subprefect.

A fost administrator la Mike Security Group.

Vezi şi PERCHEZIŢII în ALBA şi alte 19 judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală privind firme de pază. Dosarul, instrumentat de DIICOT Caraş-Severin

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax