Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cardul de sănătate, BLOCAT din nou. CNAS: Până la remedierea problemelor, serviciile medicale și medicamentele se acordă sau eliberează în regim off-line

Publicat

card sanatate Noi probleme cu cardul de sănătate. Începând de marți dimineața, sistemul informatic al cardului național de asigurări de sănătate este indisponibil datorită unor probleme tehnice, a transmis într-un comunicat Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Defecţiunea din această dimineaţă vine după ce în urmă cu trei săptămâni cardul a fost blocat mai bine de trei zile.

Citește și Măsurile anunţate de CNAS privind cardul de sănătate, după ce sistemul informatic nu a funcţionat trei zile

Potrivit CNAS, până la remedierea problemelor tehnice apărute, serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale se acordă/se eliberează în regim off-line.

Pentru transmiterea și validarea serviciilor acordate în această perioadă sunt aplicabile dispozițiile art.199-202 din H.G. 161/2016, cu modificările și completările ulterioare și ale art. 361 – 364 din H.G. 206/2015, cu modificările și completările ulterioare.

În acest sens, până la termenul de raportare a activității lunare pentru perioada în care au fost constatate întreruperi în funcționarea PIAS, președintele CNAS va emite ordin, conform prevederilor legale mai sus menționate.

sursa: cnas.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax