Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Care mai este puterea de cumpărare a românilor. Câţi spun că vor să cheltuie mai mult, în 2017. Concluziile unui studiu

Publicat

baniPeste 60% dintre români intenţionează să cheltuie mai mult în 2017. Totuşi, sunt mai puţini faţă de 2010, atunci când 89% erau dispuşi să aloce mai mult pentru cheltuieli. Sunt concluziile unui studiu Cetelem.

Puterea de cumpărare a rămas anul trecut constantă pentru 46% dintre respondenţi, cu 5 puncte procentuale mai mult decât în 2015, aceştia declarând că puterea lor financiară a rămas aceeaşi ca în anul precedent, potrivit datelor prezentate de Roussarie. Economia românească este aşteptată să aibă una dintre cele mai mari creşteri şi în acest an, potrivit reprezentantului BNP Paribas.

Totodată, doar 23% dintre respondenţi au declarat că puterea lor de cumpărare a crescut în 2016, o scădere cu 5 puncte procentuale faţă de 2015, în timp ce 32%, cu un punct procentual mai mult, au afirmat că puterea lor financiară a scăzut.

De asemenea, 48% dintre respondenţi spun că economisesc, chiar dacă mai puţin decât cheltuie. Acum şapte ani, doar 11% dintre români luau în calcul economisirea, potrivit reprezentanţilor Cetelem.

surse: digi24.ro, news.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax