Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Carnea de porc va fi mai scumpă. Ce spun producătorii despre situaţia de pe piaţă

Publicat

porc

carne procesata mezeluri Preţul pentru carnea de porc va fi mai mare de luna viitoare, anunţă producătorii. Scumpirea cea mai mare va fi pentru carnea proaspătă, de circa 20%.

Producătorii spun că scumpirile vin pe fondul creşterii preţurilor materiei prime pe pieţele internaţionale. Asta în condiţiile în care România a importat anul trecut aproape 200 de mii de tone de carne de porc, adică mai mult de o treime din consum.

„Este cel mai mare preţ din ultimii 5 ani pe piaţa bursei cărnii de porc, iar motivul ţine de tăierile masive care au fost anul trecut. Numai astăzi (ieri n.r.) bursa germană, la porc, a crescut cu 7 eurocenţi. Probabil că unii vor migra în zona cărnii de pui. Puiul nu are modificări de preţ. La carnea de vită deja au fost nişte modificări în sus,” a declarat Radu Timiş, preşedinte Asociaţia Română a Cărnii, citat de digi24.ro.

Preţurile vor creşte cu până la 12% la preparatele din carne.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax