Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia cere scutirea impozitului de 142.000 de lei pe clădire, din cauza situaţiei financiare dificile

Publicat

Directorul Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia solicită administraţiei locale scutirea de la impozitul pe clădire. În cererea transmisă Consiliului Local se arată că „în condiţiile de autofinanţare şi unor slabe venituri, am ajunge altfel la a nu mai putea să ţinem pe linia de plutire această reprezentativă instituţie de cultură din municipiu”. Potrivit directorului Direcţiei de Venituri, Anuţa Şinar, pentru clădirea de pe strada Mihai Viteazul, nr. 31, proprietarul datorează până la sfârşitul anului un impozit de 142.395 lei. Din această sumă, 83.081 lei reprezintă creanţă fiscală principală, iar 59.314 lei majorări de întârziere.

Impozitul pe clădiri nu a fost calculat decât pentru acele încăperi care au fost închiriate sau date în folosinţă altor persoane juridice precum SC Sevco Service SRL, SC Club Factory SRL, SC Vogue Studio SRL.

În cererea sa, directorul CCS, Vasile Claudiu Marean, susţine că sumele pe care le încasează sunt folosite pentru plata salariilor, a utilităţilor şi a acţiunilor cultural-artistice ce se desfăşoară în unitate.

„Ca urmare a unei permanente colaborări dintre Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia şi Primăria şi Consiliul local Alba Iulia, unitatea noastră a fost permanent disponibilă pentru activităţi desfăşurate în incintă de către ISU, Poliţia şi Jandarmeria Alba Iulia, şcolile generale din municipiu, Liceul de Artă, Biblioteca Judeţeană (cafenele literare, întâlniri cu scriitori), repetiţii ale formaţiei de dansuri a Centrului Cultural „Augustin Bena”, alte activităţi pentru care nu s-au perceput taxe de chirie sau consumuri”, se precizează în cererea transmisă de directorul instituţiei culturale către Primăria şi CL Alba Iulia.

Marţi, consilierii locali vor supune spre vot proiectul de hotărâre privind acordarea ori neacordarea de facilităţi fiscale acestei persoane juridice.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Pipo

    sâmbătă, 14.09.2013 at 12:19

    Cine este proprietarul de drept al acestei cladiri ? Ala trebuie sa plateasca, indiferent ce actiuni se desfasoara in folosul comunitatii.

  2. Contra

    sâmbătă, 14.09.2013 at 15:09

    Curios ca se cer astfel de facilitati deoarece pentru masini scumpe are Casa de Cultura bani, dl. director ar trebui sa ne spuna cate zeci de mii de euro a costat masina cu care se plimba mai mult in interes personal decat pentru serviciu.

  3. Pingback: MARŢI: Şedinţă ordinară la Consiliul Local Alba Iulia, cu 20 de proiecte de hotărâre pe ordinea de zi | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax