Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia, DECONECTATĂ de la reţeaua de curent electric, din cauza restanţelor la plata facturilor

Publicat

Reprezentanţii Casei de Cultură a Studenţilor Alba Iulia au aununţat că de joi, ora 11.00, sediul a fost deconectat de la reţeaua de curent electric, punând în imposibilitate continuarea activităţilor şi evenimentelor programate. Aceştia susţin că au datorii de aproape 3.000 de lei la Electrica şi bani în cont să le plătească, însă ministerul nu a aprobat aceste plăţi.

„Situaţia critică în care a ajuns Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, din cauza nepăsării şi ignorării totale de către Ministerul Tineretului şi Sportului, a ajuns astăzi la un nou episod.

O echipă de la Electrica a debranşat instituţia de la curentul electric, asta însemnând că, propriu-zis, nu mai avem cum să ne îndeplinim atribuţtiile. În acelaşi timp nu îşi mai pot desfăşura activitatea nici colaboratorii instituţiei, cursurile de canto, de dans, de teatru etc. fiind suspendate.

De la începutul anului am făcut adrese peste adrese la minister, cerând şi să ni se aprobe să folosim sumele care există în contul instituţiei şi care provin din închirierea sălilor disponibile pentru organizarea de evenimente. Am fost în audienţă la ministru, am fost în audienţă la prefectul judeţului, iar situaţia a rămas aceeaşi. Consider că, la ora aceasta, nu se mai poate vorbi de neglijenţă factorilor decizionali, ci de o voinţă clară de a aduce Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia în pragul colapsului, atâta timp cât de aproape un an de zile nu ni se aprobă o filă de buget. Avem circa 20.000 lei în cont şi datorii de sub 3.000 lei la Electrica, dar ministerul nu ne aprobă de peste 6 luni de zile să îi folosim. Fără comentarii.

Este evident că în lipsa curentului şi a gazului, în instituţia noastră nu vor mai avea loc instruirile pentru alegeri ale factorilor implicaţi din judeţ, nu va mai fi organizată secţie de vot în incintă, nu vor mai fi găzduite activităţi legate de Ziua Naţională a României, cum ar fi Congresul Spiritualităţii Româneşti”, a transmis directorul Casei de Cultură a Studenţilor, Gheorghe Berghian.

În perioada următoare, la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia ar urma să se desfăşoare şedinţele de pregătire a alegerilor prezidenţiale la nivel local, în perioada26-28 octombrie, manifestările ocazionate de Ziua Internaţională a Studenţilor, 17 noiembrie.

Reamintim că Primăria Alba Iulia şi-a exprimat intenţia de a prelua administrarea Casei de Cultură a Studenţilor de la minister. Consiliul Local a aprobat în septembrie solicitarea revocării dreptului de administrare de către minister.

Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia a acumulat restanțe mari la facturile la gaz, curent, apă, telefon, salubritate: 46.724 de lei, din care restanțe la furnizorii de utilități de 20.913 de lei.

Citește și Situaţie CRITICĂ la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia. Restanţe mari la utilităţi şi fără fonduri pentru evenimente

Potrivit inițiatorilor de proiect, situația va conduce în curând la blocarea activității acestei instituții și la degradarea construcției.

Nici la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, situaţia nu este mai fericită. Şi aici se înregistrează facturi de aproximativ 25.000 de lei restante la gaz, iar banii colectaţi din spaţiile închiriate şi din spectacole nu acoperă cheltuielile cu utilităţile şi salariile.

Reprezentanţii Primăriei Alba Iulia au precizat că, pe lângă demersurile pentru salvarea Casei de Cultură a Studenţilor, au avut propuneri şi pentru Casa de Cultură a Sindicatelor. În acest din urmă caz, sunt dispuşi să preia sptaţiul din faţa clădirii, mai precis treptele de acces, aflate în stare avansată de degradare şi să le amenajeze. Însă pentru a putea începe investiţiile, acest spaţiu trebuie să-l primească prin donare de la proprietar.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mirci

    vineri, 17.10.2014 at 09:42

    Bani sunt numai pentru campania electorala.
    De ce sa investim in cultura si sport (gandire de politicieni)?
    N-au pic de rusine, dar cer sa fie votati.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax