Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cât au cheltuit românii în minivacanţa de Paşti şi 1 Mai din 2016. Mai puţin decât anul trecut, cu aproape 40%

Publicat

padure picnic Anul acesta, cum Paştele a coincis cu vacanţa de 1 mai, românii au lăsat mai puţini bani decât anul trecut, cu aproape 40%.

Cei aproximativ 116.000 de turiști români care și-au petrecut minivacanțe de Paște si 1 Mai în stațiuni din țară și străinătate au cheltuit 47 de milioane de lei (peste 10,4 milioane de euro), mai puțin cu 38% față de anul trecut, când cheltuielile cumulate cu ocazia celor două sărbători au ajuns la 65 de milioane de lei, potrivit unor calcule făcute de Federaţia Patronatelor din turism.

În toate zonele turistice din Romania s-au vândut aproximativ 107.000 de locuri, în timp ce în străinătate au plecat pentru minivacanța de Paște aproape 10.000 de turisti.

Spre deosebire de anul trecut, când Paștele și 1 Mai au fost sărbătorite la distanță de 3 saptamani, fiind înregistrate încasări din servicii turistice de aprox. 65 milioane de lei, anul acesta sărbătorile s-au suprapus, iar incasările au ajuns la 47 milioane de lei, mai puțin cu aproximativ 38%.

În topul preferințelor românilor s-au aflat în aceste zile stațiunile rurale, cu 50.000 de locuri vândute, urmate de cele montane, cu 22.000 de locuri vândute și de cele balneare, cu 14.000 de locuri vândute.

În unităţile de cazare clasificate de pe litoralul românesc, numărul turiştilor a scăzut față de anul trecut, deoarece prognoza meteo a fost nefavorabilă, iar mulţi dintre aceștia au preferat să sărbătorească Paştele în familie, numarul turiștilor sosiți pe litoral ajungând la 20.000. Din totalul locurilor pregătite pe litoral, în topul preferințelor a fost Mamaia, cu un grad de ocupare de aproximativ 90% în nordul stațiunii și 60% în restul stațiunii.

Turiștii au preferat Mamaia datorită posibilităților variate de distracție, iar cluburile și barurile au fost principalele atracții. În acest an, de 1 Mai, pe litoral au fost puse la dispoziția turiștilor aproximativ 30.000 de locuri de cazare în structurile clasificate, din totalul de 98.448, locuri clasificate.

În comparație cu nordul litoralului, în structurile de cazare din sud, gradul de ocupare a fost mult mai scăzut de aproximativ 30%. Cererea a fost mai mică față de anul trecut în unitățile clasificate deschise în această perioadă.

În ceea ce privește turismul extern, cele mai căutate destinații de către turiștii români pentru petrecerea minivacanței de Paște/1 Mai au fost Bulgaria, Grecia și Ungaria.

Spre deosebire de anii trecuți, o parte din români și-au îndreptat atenția și către destinațiile exotice precum Bali, Thailanda sau chiar Brazilia.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax