Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cât câștigă sindicaliștii din sănătate care au negociat cu guvernul. Albaiulianul Marius Sepi, 12.737 lei pe lună potrivit declarației din 2014

Publicat

Marius Sepi, lider SANITAS Alba

Marius Sepi, lider SANITAS Alba

Liderii de SANITAS au avut în acest weekend o întâlnire cu Victor Ponta, Nicolae Bănicioiu și Robert Cazanciuc pentru a bate palma pe forma în care va fi legalizată șpaga pentru medici și pe creșterea salariilor pe ramură cu 25% din octombrie. Negociatorii, printre care și albaiulianul Marius Sepi, nu par să aibă probleme financiare sau nevoia unei măriri de salariu, potrivit declarațiilor de avere. Președintele Federației SANITAS, Leonard Bărăscu, câștigă 28.105 lei doar din activitatea de șef de sindicat, și Marius Sepi, prim-vicepreședintele organizaţiei, câștigă în jur de 3.000 de euro lunar. Veniturile celor doi depășesc salariul pe care îl va primi un medic primar, odată cu intrarea în vigoare a legislației.

Untitled Referitor la veniturile sale, Marius Sepi a precizat pentru Alba24.ro că declarația apărută în presa centrală este din anul 2010 și că veniturile de acum nu mai corespund cu ceea ce a apărut. Cu toate acestea, din declarația de avere înregistrată în 2014 rezultă că a câștigat suma de 152.855 de lei pe an, respectiv 12.737 lei pe lună.

Premierul Victor Ponta a anunţat că medicii şi cadrele medicale vor avea salariile mărite cu 25% din luna octombrie. „Actele normative vor fi elaborate pentru şedinţa de Guvern de peste 8 zile sub formă de ordonanţă de urgenţă. De la 1 octombrie putem, în special în baza economiilor făcute după cardul de sănătate, să aplicăm o creştere de 25% pentru tot personalul sanitar. Asta înseamnă 181.000 persoane în reţeaua Ministerului Sănătăţii şi 13.380 persoane în ministerele şi instituţiile care au propria reţea. Impactul bugetar anual al acestei creşteri este de 1,7 miliarde lei. Resursele sunt asigurate din fondurile economisite la Ministerul Sănătăţii şi CNAS. Din noiembrie se plătesc salariile majorate. Această mărire graduală trebuie asumată înainte de proiectul de buget, în aşa fel încât în bugetul pe 2016 să fie introdusă următoarea creştere de 25%”, a spus Ponta.

După majorările promise de Guvern, salariile medicilor vor deveni: Medic rezident: 1.400 + 25% ( 350)= 1.750 de lei, Medic specialist: 2.500 + 25% (625) = 3.125 de lei, Medic primar: 3.200 + 25% (800)= 4.000 de lei

Cei doi lideri ai Sindicatului câștigă lunar mult peste veniturile pe care le vor avea medicii începând cu octombrie.

Leonard Bărăscu, președintele Federației SANITAS, câștigă 28.105 lei doar din activitatea de șef de sindicat, adică aproximativ 6.300 de euro lunar. El are o casă în București, o garsonieră pentru vacanță la mare la Costinești și un apartament pentru vacanța la munte la Predeal.

Untitled Marius Sepi, primvicepreședintele SANITAS, desfășoară și el exclusiv activitate de lider de sindicat, obținând lunar 12.700 de lei, aproximativ 3.000 de euro. Pe cea mai recentă declarație de avere apare cu 55.520 lei pe an de la Sindicatul Județean Alba, unde este președinte, 91.835 lei de pe urma funcției de prim-viceptreședinte la Federația Sanitas din România, 4.800 de lei de la U.J CNSLR Frăţia Alba și 700 de lei  de pe urma calităţii de membru CJASS Alba. Acesta mai are două terenuri agricole, unul de 8.500 mp cumpărat în județul Dâmbovița și unul de 1.500 de mp în comuna Ciugud, din Alba. Mai are un apartament în Sebeș și unul în București, cumpărat prin programul Prima Casă apare în declarația de avere.

Marius Sepi spune că datele nu sunt reale. „Salariul de prim-vicepreședinte Federația Sanitas din România este salariul unui asistent medical principal dintr-un spital clinic. Este hotărât de conducerea SANITAS și sunt bani privați”, spune acesta.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax