Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cât cheltuie românii pentru alimentele copiilor, la şcoală sau grădiniţă. Concluziile unui studiu

Publicat

pachet scolari alimente Un studiu realizat de o companie de pe piaţa alimentară arată că familiile din România cheltuiesc lunar aproximativ 150 de lei pentru pentru alimentele cu care își trimit copiii la școală sau la grădiniță. Comparativ, în alte țări europene cheltuielile lunare similare sunt cu până la 5-6 ori mai mari.

Vânzările de produse naturale pentru copii înregistrează o ușoară creștere, de până la 20%, în lunile septembrie-octombrie, odată cu începerea școlii, cererea se menține constantă până în luna aprilie, iar ulterior, pe perioada verii, volumul vânzărilor de pe acest segment este mai mic, potrivit studiului.

„În plus, în general, părinții români tind să acorde o atenție mai mare alimentației copiilor de până în 10 ani, însă aceștia au nevoie de o alimentație sănătoasă și supervizată îndeaproape în toate etapele lor de dezvoltare. Cu toate că există încă o diferență foarte mare între obiceiurile de consum din Marea Britanie sau din țările din vestul Europei și România atunci când vine vorba de grija pentru o alimentație sănătoasă și bugetele acordate în acest sens”, se arată în cercetarea Unicorn Naturals.

Potrivit realizatorilor studiului, piața de produse naturale pentru copii este, în România, concentrată pe segmentul de vârstă de 1-2 ani, existând opţiuni mai puţin diversificate, în ceea ce privește snack-uri sănătoase, potrivite pentru școală.

sursa: romaniatv.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax