Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cât timp pot fi consumate în siguranţă ouăle roşii de la Paşte. Durata de păstrare

Publicat

Chiar dacă ouăle crude păstrate la frigider pot fi consumate în 4 – 5 săptămâni, durata de păstrare a ouălor fierte scade considerabil, acestea rezistând doar o săptămână în frigider.

Ouăle fierte cu coajă rezistă doar o săptămână în frigider, fără ca persoana care le consumă să rişte probleme de sănătate. În cazul în care coaja ouălor este înlăturată după fierbere, acestea rezistă în jur de cinci zile tot în frigider.

Citește și URĂRI DE PAŞTE 2021 Mesaje și felicitări de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

Această recomandare este demnă de luat în seamă mai ales de Paşte, când tindem să păstrăm o perioadă lungă ouăle fierte, cu coajă vopsită, în frigider sau în afara lui.

Deşi aspectul lor nu se modifică, ouăle fierte nu rezistă atât de mult ca cele proaspete pentru că, prin gătire, stratul natural protector al acestora, care se găseşte la suprafaţă cojii, se dizolvă. Fără acest strat, porii din coajă ouălor se deschid, iar bacteriile contaminează produsul mai uşor.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax