Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cât vor avea de plătit părinții care își vor înscrie copiii la creșă în Alba Iulia. Proiect supus spre aprobare în CL

Publicat

cresa Consilierii locali vor vota, în ședința de marți, proiectul de hotărâre privind aprobarea costului mediu lunar de întreținere și a contribuției părinților sau reprezentanților legali, pentru copiii care frecventează creșele din municipiul Alba Iulia, în perioada 1 aprilie – 21 decembrie. Costul lunar pentru fiecare copil în parte este de 385,56 de lei, iar cheltuielile vor fi suportate de către părinți și administrația locală.

Potrivit raportului de specialitate atașat proiectului de hotărâre, părinții/ reprezentanții legali ai copiilor au obligația să plătească o contribuție lunară de întreținere pentru fiecare copil înscris la creșă.

Contribuția lunară se va calcula în baza costului mediu lunar de întreținere în creșă, cheltuieli de întreținere, hrană și gospodărie, obiective de inventar, echipament și cazarmament, materiale igienico-sanitare și altele asemenea.

Valoarea contribuției se stabilește în cote procentuale și nu poate depăși 20% din costul mediu lunar de întreținere unitatea publică în care se oferă servicii de educație antepreșcolară.

Pentru părinții/ reprezentanții legali care au un singur copil în familie și au un venit mediu lunar brut cumulat peste 700 de lei, cuantumul contribuției zilnice va fi de 3,72 de lei, rotunjit la suma de 4 lei.

Pentru părinții/ reprezentanții legali care au doi copii în familie și au un venit mediu lunar brut cumulat peste 700 de lei, cuantumul contribuției zilnice va fi de 1,86 de lei/ copil pe zi, rotunjit la suma de 2 lei/copil pe zi.

Pentru părinții/ reprezentanții legali care au un singur copil în familie și au un venit mediu lunar brut cumulat între 225-699 lei, cuantumul contribuției zilnice va fi de 1,86 de lei/ zi, rotunjit la 2 lei.

Pentru părinții/ reprezentanții legali care au doi copii în familie și au un venit mediu lunar brut cumulat între 225-699 lei, cuantumul contribuției zilnice va fi de 0,93 de lei/ zi per copil, rotunjit la 1 leu/ zi pe copil.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax