Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Câteva mii de deţinuţi ar putea ieşi curând din penitenciare. Ministrul Justiţiei vrea să schimbe regulile pentru eliberarea condiţionată

Publicat

inchisoare

inchisoareMinistrul Justiţiei propune simplificarea modului în care condamnaţii sunt eliberaţi condiţionat. Astfel, mii de deţinuţi ar putea ieşi curând din penitenciare. Astfel ar fi rezolvată problema aglomeraţiei din închisori.

Potrivit ministrului, vor fi eliberaţi doar condamnaţii care au dovedit că s-au îndreptat şi au plătit paguba produsă.

„Vorbim de câteva mii bune de persoane. O să iasă mai mulți oameni, dar nu în orice condiţii. Ca să poți fi eliberat condiţionat trebuie să execuţi o fracţie din pedeapsa – așa se numește – şi să fi avut un comportament care să arate că te-ai îndreptat”, a arătat ministrul Justiției.

Această măsură ar urma să fie luată în condițiile în care România a fost condamnată în repetate rânduri la CEDO din cauza supraaglomerației din închisori.

Alte soluții, cum ar fi construirea de noi penitenciare, sunt deocamdată costisitoare pentru buget. Ar fi nevoie de aproximativ 10.000 de spații de detenție, ceea ce ar depăși un miliard de euro. În plus, ar dura ceva timp.

Costuri pentru buget ar presupune și reamenajarea unor spații ale Ministerului Apărării, foste cazărmi, cedate Ministerului Justiției tocmai pentru extinderea spațiului de detenție.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax