Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cazul JAFULUI de la benzinăria din Blaj: Patru tineri condamnaţi la închisoare. Au de plătit 20.000 de euro daune

Publicat

DSC_0751 Cei patru tineri cu vârste între 25 şi 31 de ani judecaţi în cazul jafului de la bezinăria din Blaj, petrecut în noiembrie anul trecut, şi-au aflat pedepsele la prima instanţă. Judecătoria Blaj a dispus pedepse la închisoare cu executare între 4 şi 5 ani. Decizia a fost contestată şi intră în atenţia Curţii de Apel Alba Iulia.

Inculpaţii Kapas Lajos şi Karaksony Imre au primit fiecare câte 5 ani de închisoare.

Jeremias Lehel a fost condamnat la 4 ani, iar Paradicza Levente va sta 4 ani şi 6 luni după gratii.

Tinerii sunt din comunele Sărăţeni, Chibed, judeţul Mureş, respectiv Praid – Harghita.

DSC_0754 Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 21 – 22 noiembrie 2014, cei patru au pătruns într-o staţie de carburanţi din municipiul Blaj, unde au agresat-o pe angajata staţiei şi dintr-un seif au sustras peste 22.000 lei.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că cei patru bărbaţi au folosit, pentru comiterea faptei, un autoturism împrumutat de unul din ei de la o persoană din comuna Chibed.

Pentru obţinerea de probe, în 27 ianuarie 2015, au fost efectuate 10 percheziţii domiciliare, toate pe raza judeţului Mureş, ocazie cu care au fost reţinuţi şi cei patru suspecţi.

Instanţa a mai duspus ca inculpaţii să achite femeii pe care au agresat-o în timpul jafului suma de 588 lei, cu titlu de daune materiale, şi 20.000 euro drept daune civile. De asemenea, autoturismul cu care s-au deplasat cei patru a fost menţinut, în continuare, sub sechestru. Sentinţa definitivă va fi pronunţată la Curtea de Apel Alba Iulia.

DSC_0756 Cu ocazia audierilor şi a cercetărilor efectuate s-a stabilit că Lajos K., Levente P., împreună cu Ion L., de 25 de ani, din comuna Sărăţeni, judeţul Mureş, sunt şi autorii unei alte infracţiuni de tâlhărie calificată, comisă în data de 24 iulie 2014, asupra unei femei din comuna Ghindari, judeţul Mureş, pe care au agresat-o în locuinţa sa şi i-au sustras suma de 1.300 lei şi 155 de euro.

„Au spus că înainte au fost şi au filat zona, după care a doua zi s-au întors au agresat femeia, au oprit energia electrică, au sustras suma de bani şi au plecat spre casă. Au avut o maşină pe care au împrumutat-o de la un consătean. Banii i-au împărţit egal şi fiecare i-a cheltuit personal. Sunt suspecţi şi vor fi reţinuţi, sperăm şi arestaţi pentru comiterea de infracţiuni de tâlhărie şi lipsire de libertate în mod ilegal”, a spus şeful serviciului de Investigaţii Criminale IPJ Alba, Cristian Mureşan, la începutul acestui an.

Citește și FOTO – VIDEO: Cei PATRU suspecţi în cazul jafului de la o benzinărie din Blaj, aduşi la audieri la IPJ Alba. Au filat zona cu o zi înainte de tâlhărie

Citeşte şi FOTO | JAF la o benzinărie din Blaj. Patru bărbați au furat peste 20.000 de lei, după ce au atacat-o pe angajata stației de carburanţi

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax