Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cazul „zugravului-ţepar” din Cugir. Cum a reuşit să înşele 17 persoane care doreau să-şi renoveze locuinţele. Este cercetat sub control judiciar

Publicat

renovare casa Tânărul de 29 de ani care a fost reţinut vineri de poliţişti, pentru înşelăciune, după percheziţii la Vinţu de Jos şi Cugir, va fi cercetat sub control judiciar. Procurorii au descris cum a reuşit inculpatul să-şi păcălească clienţii, astfel încât a încasat avans de peste 30.000 de lei de la 17 persoane, pentru lucrări pe care nu le-a mai executat.

Vezi şi PERCHEZIŢII în Alba, într-un dosar de înşelăciune. Un bărbat din Cugir a fost reţinut. Prejudiciu de 35.000 de lei din lucrări de construcţii neexecutate

“Zugravul casei tale”, cu acest slogan îşi promova serviciile către clienţi, inclusiv prin afişe printate pe foi A4 şi puse prin diferite locaţii din Alba Iulia. Liviu S., din Cugir, oferea servicii de montare parchet, zugrăvit, placări cu rigips, polistiren, montaje instalaţii electrice “la cel mai mic preţ”, plus curăţenie, pentru cei care doreau să-şi renoveze casa. După ce era contactat de clienţi, se înţelegea cu aceştia asupra sumei totale şi le cerea avans. A adunat astfel, în total, potrivit procurorilor, suma totală de 30.000 de lei, de la 17 persoane.

“Modul de operare al inculpatului cu ocazia comiterii fiecărei fapte a fost acelaşi, respectiv: prezenta beneficiarului o ofertă foarte avantajoasă pentru realizarea lucrării de izolare termică, completa un contract de prestări servicii, insista să primească aproximativ jumătate din valoarea contractului pentru a cumpăra de urgenţă materiale de construcţii aflate la reducere doar în acel moment, uneori elibera persoanelor vătămate chitanţe pentru sumele primite cu titlu de avans, iar apoi nu presta serviciile promise şi nici nu restituia victimelor sumele de bani încasate cu titlu de avans”, transmite Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Potrivit procurorilor, tânărul nu are antecedente penale.

“În perioada octombrie 2015 – octombrie 2016, inculpatul S.L., în calitate de administrator al PFA S.L., a încheiat 17 contracte de prestări servicii cu beneficiari pe care i-a determinat să îi achite cu titlu de avans suma totală de aproximativ 30.000 lei, însă ulterior inculpatul nu şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale de izolare termică exterioară a imobilelor persoanelor vătămate”, mai precizează Parchetul.

În 20 ianuarie, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva acestuia, pentru săvârşirea a 17 infracţiuni de înşelăciune. Ulterior, procurorul a dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpat, pe o durată de 60 zile, perioadă în care inculpatul trebuie să respecte mai multe obligaţii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax