Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cazurile de TOXIINFECŢIE alimentară de la Rimetea: Activitatea pensiunii, SUSPENDATĂ de DSP Alba şi amendă de 15.000 de lei de la DSVSA

Publicat

spital judetean alba

DSP-AlbaLa cinci zile de la înregistrarea cazurilor de toxiinfecţie alimentară de la Rimetea, cei 15 copii care au avu nevoie de îngrijiri medicale erau externaţi din spitalele de la Alba Iulia şi Aiud. Activitatea pensiunii la care aceştia erau găzduiţi în tabără a fost suspendată de DSP Alba, până la remedierea deficienţelor constatate. De asemenea, DSVSA Alba a aplicat o amendă de 15.000 de lei pentru lipsa autorizării sanitar-veterinare a blocului alimentar.

Directorul DSP Alba, Cornel Piţu, a precizat pentru Alba24 că pensiunea nu mai are permis pentru activitate până când va remedia deficienţele, iar reprezentanţii Direcţiei vor verifica respectarea măsurilor impuse, printre care cele de igienizare a spaţiului.

Probele de alimente prelevate de la faţa locului nu indicau vreo problemă, ceea ce a determinat inspectorii să constate că unul dintre produsele de bază folosite pentru prepararea mâncării, în perioada 15-16 iulie, ar fi creat suspiciuni, însă nu a mai fost posibilă testarea acestuia, deoarece nu se mai regăsea în incinta localului.

DSP Alba va prezenta concluziile anchetei în zilele următoare.

A fost aplicată şi o amendă de 15.000 delei de către reprezentanţii compartimentului Antifraudă de la DSVSA Alba, pentru funcţionarea fără înregistrare sanitar-veterinară (lipsa autorizaţiei) şi în condiţii improprii a blocului alimentar (bucătărie). Probele de alimente sunt încă în analiză.

Citeşte şi Raport DSVSA Alba în cazul toxiinfecţiei alimentare de la Rimetea: 48 kg de alimente confiscate, amendă şi alte măsuri

Reamintim că vineri un număr de 15 copii care se aflau în tabără la Rimetea, lângă Aiud, au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară. Patru dintre ei au fost transportaţi cu ambulanţa la Secţia de Boli Infecţioase din Alba Iulia, iar restul de 11, la unitatea spitalicească din Aiud.

Cei 15 copii, din diferite zone ale ţării, de naţionalitate maghiară şi română, se aflau în tabără la o pensiune din localitatea Rimetea. Vineri dimineaţa, au avut simptome de toxiinfecţie alimentară, respectiv greaţă, vărsături, febră, dureri abdominale şi deshidratare şi au fost transportaţi la spital.

Aceştia au vârste între 10 şi 14 ani şi sunt cinci băieţi şi 10 fete.

Potrivit unor surse de la faţa locului, copiii fac parte dintr-un grup de dansuri populare şi sunt din Cluj. Urmau să susţină un spectacol sâmbătă. Joi, la masă, au primit, printre altele, tocăniţă de pui cu mămăligă, supă, gem şi mezeluri. S-au simţit rău încă din noaptea de joi spre vineri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax