|

Ce metode folosesc unii şoferi, pentru a scăpa de ridicarea maşinilor parcate. Amenzi şi taxe speciale pentru cei care nu respectă noile reguli, din 2017

se ridica masiniDin 2017, ar urma să se aplice din noul regulile potrivit cărora maşinile parcate ilegal pe spaţiul public vor fi ridicate de firme specializate. Ca să-şi recupereze autoturismele, şoferii vor trebui să plătească amendă şi o taxă specială. Însă, din experienţa anilor în care această procedură era aplicată, unii conducători auto apelau la anumite “portiţe” din lege.

La sfârşitul acestui an, Guvernul a modificat și completat Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cu reguli privind aplicarea procedurii de ridicare a maşinilor de pe spaţiile publice.

Vezi şi Noi proceduri pentru ridicarea maşinilor parcate neregulamentar. Ce a stabilit Guvernul

Potrivit actului normativ adoptat de Guvern, vor fi ridicate şi autoturismele care blochează pistele de biciclişti sau cele parcate pe trotuar, dacă pietonii nu au cel puţin un metru la dispoziţie. Măsura va fi aplicată şi în cazul celor care staţionează în rampă şi pantă. Şefii Poliţiei susţin că noua lege prevede doar sancţiuni contravenţionale, iar agenţii vor încerca să îi avertizeze pe şoferi înainte să treacă la ridicarea maşinilor.

Primăriile vor fi nevoite să înfiinţeze aceste servicii şi să stabilească valoarea amenzilor pe care le vor plăti şoferii neatenţi. Din 2006 şi până în 2015, cât a fost valabilă legea veche, proprietarii cărora li s-au ridicat automobilele au plătit între 500 şi 1.200 de lei ca să şi le recupereze. Banii erau împărţiţi între stat şi firmele care prestau aceste servicii.

În anii în care această procedură se aplica, unii şoferi apelau la anumite tertipuri pentru a împiedica ridicarea maşinii parcate neregulamentar. De exemplu, lăsau o cafea pe bord sau câinele în maşină.

Cel care ridică autoturismul plăteşte pentru eventuale avarii pe care le provoacă. Iar apa sau cafeaua din pahar ar putea să păteze interiorul maşinii sau chiar să producă un scurtcircuit.

Legea nu face nicio referire la animalele din maşină, dar poliţistul se va gândi de două ori înainte să decidă tractarea. Dacă automobilul n-ar fi recuperat de proprietar 24 de ore, să spunem, câinele sau pisica din interior nu ar primi apă şi mâncare.

Specialiştii îi sfătuiesc, însă, pe stăpâni să nu recurgă la aceste tertipuri pentru că ar putea fi amendaţi sau chiar s-ar putea alege cu dosar penal pentru rele tratamente aplicate animalelor.

sursa: digi24.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=541044avatar Publicat de pe 30 decembrie 2016
Publicat în ACTUALITATE, SOCIAL.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Ghita: Domnul Dirzu in ce calitate la sedinta? Intalnirile de lucru nu se mai fac decat sub atenta indrumare a...
  • Cristina: Am vazut titlul, doar inceputul acestuia. Am intrat repede pe articol, ca sa citesc: iata, ceva despre...
  • Tara lui Papura Voda: Tristul adevar!
  • pop adrian: BRAVO!!!! TOTI SUNT PSD cu siguranta.
  • Dan: Nu zice nimeni ca nu trebuie, dar spre schit sunt parcari goale, jmecherii insa nu pot merge 20-30 de metri pe...

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI