Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ce promit partidele, înainte de campania electorală de la parlamentare. Politicienii lucrează la programele de guvernare pe următorii patru ani

Publicat

dep

sectie de votare Înainte de alegerile parlamentare, partidele au mai multe propuneri pentru a atrage electoratul. Printre acestea, salarii duble pentru medici, bani mai mulţi pentru administraţie şi apărare, impozite mai mici şi locuri de muncă noi la stat. Politicienii lucrează intens la noi programe de Guvernare pentru următorii patru ani.

Promisiunile liberalilor vizează domeniul sănătăţii şi salariile bugetarilor.

Alina Gorghiu, copreşedinte PNL: „Vom construi cele 8 spitale regionale. Putem dubla salariile medicilor, ca să nu mai plece din ţară, ca să îşi recapete statutul şi demnitatea în România. Rezolvarea problemei salarizării personalului din administraţie nu poate întârzia, va fi una dintre priorităţtile zero ale PNL la guvernare.”

Vasile Blaga, copreşedinte PNL: „Să mai lăsăm populismul la o parte. Nu poţi să performezi cu salariul minim pe economie în administratia publică locală, să aduci bani europeni cu 7-8 milioane de lei pe lună salariu. Nu se poate!”

PNL vrea să crească salariile funcţionarilor cu 22%, chiar de la începutul anului viitor.

Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine în continuare măsurile din perioada Guvernului Boc.

PSD promovează reactivarea industriei de stat, ca soluţie pentru combaterea şomajului.

„Un program de guvernare care va aborda cu curaj problema deschiderii unor capacităţi de producţie în România. De către stat. Un program de guvernare care să ajute în mod serios şi cu mare fermitate capitalul românesc, firmele româneşti. Cred că am avut un obicei prost, nu ne-a mai interesat foarte mult armata şi am spus mereu că ne salvează NATO. Vom aloca cel puţin 2% din PIB din buget Apărării. Un deficit de maxim 2,8-2,9% care să asigure şi echilibru şi o dezvoltare sănătoasă”, susţine Liviu Dragnea, preşedintele PSD.

Social-democraţii mai promit, alături de ALDE, și reducerea fiscalității, dar și scăderea CAS cu 5 puncte procentuale.

„Indiferent cum vom prelua economia, mergem mai departe cu relaxarea fiscală, cu reducerea TVA, cu creşterea punctului de pensie”, spune şi Daniel Constantin, copreşedinte ALDE.

Traian Băsescu, preşedintele PMP: „Revenirea la forma iniţială a legii educaţiei şi să fie lăsată să funcţioneze 5 ani”. Fostul preşedinte vrea şi interzicerea tăierii pădurilor, cu excepţia celor pentru producţia de mobilier în România şi lemne pentru foc pentru populaţie.

Noul Guvern va fi format la finalul anului, în funcţie de rezultatele alegerilor parlamentare.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax