Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cea mai mare indemnizaţie de creştere a copilului din ţară, de 35.000 euro lunar, a fost suspendată, iar ANAF verifică situaţia

Publicat

bani Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) a cerut ANAF efectuarea de verificări privind cea mai mare indemnizaţie de creştere a copilului, de 35.000 de euro. Aceasta a fost stabilită pentru un părinte din Sibiu, care ar obţine venituri din două surse. Pe durata verificărilor, plata acestei indemnizaţii este suspendată.

ANPIS a cerut ANAF să facă verificări în cazul beneficiarului celei mai mari indemnizaţii de creştere a copilului, pentru a se stabili dacă acordarea acesteia este legală, au declarat pentru News.ro reprezentanţii ANPIS, care au precizat că, până la finalizarea cercetărilor plata nu va mai fi făcută.

Conform reprezentanţilor ANPIS, aceste verificări erau necesare având în vedere nivelul indemnizaţiei primite, iar dacă ANAF va stabili că toate documentele sunt în legalitate şi că aceasta este indemnizaţia cuvenită, atunci beneficiarul va primi retroactiv sumele care au fost blocate.

„Se verifică la firmă veniturile obţinute de către persoana care a depus cererea, atât pentru liniştea noastră, cât şi pentru liniştea beneficiarului”, a declarat Ioan Bota, directorul AJPS Sibiu, pentru News.ro.

Potrivit acestuia, persoana respectivă nu a încasat până în prezent niciun ban, suma aferentă lunii august aflându-se încă în conturile AJPS Sibiu.

„Persoana a depus cererea în luna iulie şi ar fi trebuit să primească banii începând cu luna august. Nu a încasat niciun ban până în prezent. Suma este foarte mare şi am vrut să facem verificări suplimentare. Dacă totul se dovedeşte a fi în regulă, în luna septembrie persoana respectivă va primi atât banii pentru august, cât şi pentru septembrie”, a mai declarat Ioan Bota.

Potrivit lui Bota, beneficiarul a avut venituri foarte mari în perioada luată în calcul pentru stabilirea cuantumului indemnizaţiei de creştere a copilului, adică 12 luni consecutive în ultimii doi ani de muncă. Acesta ar obţine venituri din două surse, o parte dintre ele din consultanţă pe fonduri europene. Veniturile totale au fost calculate la 187.158 de lei pe lună.

Clasamentul celor mai mari indemnizaţii de creştere a copilului, prezentat de Ministerul Muncii, este completat de o persoană din Bucureşti care încasează lunar 94.168 de lei, în urma aceluiaşi tip de activitate (venituri independente).

Citeşte şi Ministerul Muncii: La o lună după majorarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului, se înregistrează un dezechilibru. 242 persoane consumă o treime din bugetul alocat. Cea mai mare plată, de 35.000 de euro

Ministrul Muncii, Dragoş Pâslaru, a precizat, luni, că Guvernul nu va tăia sau plafona indemnizaţia pentru creşterea copilului, Parlamentul fiind cel care ar putea iniţia o modificare a actualei legislaţii.

surse: realitatea.net, news.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax