Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cei doi şoferi care au rămas înzăpeziţi pe Transalpina s-au ales cu permisele de conducere suspendate pe 60 de zile

Publicat

Pentru că au ales să intre pe un drum închis temporar circulaţiei pe timpul iernii, cei doi şoferi care au rămas înzăpeziţi, duminică, pe Transalpina au fost amendaţi de poliţişti şi le-au fost suspendate permisele de conducere pentru o perioadă de 60 de zile. Pentru recuperarea microbuzului în care erau transportaţi 16 copii care trebuiau să ajungă în cantonament pentru scrimă la Rânca şi a unui autoturism, rămase blocate în zăpadă, pe DN67C, între Oaşa şi Obârşia Lotrului, jandarmii au acţionat mai bine de trei ore.

Reprezentanţii IPJ Alba transmit că duminică, la ora 17.03, Poliţia Municipiului Sebeş a fost sesizată cu privire la faptul că pe DN 67 C, la km 76, în zona Tărtărău, comuna Şugag, un autovehicul cu mai multe persoane a rămas blocat în zăpadă în timp ce se deplasa în direcţia Sebeş – Obârșia Lotrului.

O echipă de jandarmi montani din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba a reuşit să deszăpezească autovehiculul, care a fost întors din drum, toţi ocupanții acestuia fiind în afara oricărui pericol.

În acelaşi loc a fost identificat un autoturism înmatriculat în Dolj, condus de A.A., de 25 de ani, din Craiova, care a fost întors din drum, iar ocupanţii acestuia s-au întors în condiţii de siguranţă în comuna Şugag.

Din primele verificări efectuate de poliţişti, a rezultat că şoferii au ignorat cele trei indicatoare rutiere de informare cu “sector de drum închis circulației publice”, pe care este inscripționat faptul ca din data de 15 noiembrie DN67C este închis circulației publice, începând cu km 79+200.

Cei doi conducători auto au fost sancţionaţi contravențional, iar ca măsură complementară le-au fost reţinute permisele de conducere, în vederea suspendării, pe o perioadă de 60 de zile.

Pentru a evita astfel de situaţii, reprezentanţii IPJ Alba recomandă tuturor conducătorilor auto ca, înainte de a pleca la drum, să se informeze în legătură cu condiţiile de deplasare pe traseul ales, precum şi despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată şi să respecte indicatoarele rutiere şi indicaţiile poliţiştilor de la rutieră.

În conformitate cu prevederile art. 101 al. 3 pct. b din OUG 195/2002 „nerespectarea interdicţiei temporare de circulaţie instituite pe un anumit segment de drum public, reprezintă contravenție şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 6 şi 8 puncte amendă (între 480 şi 640 lei) iar ca măsură complementară, permisul de conducere este suspendat pentru o perioadă de 60 de zile.

Reamintim că un microbuz care transporta un grup de copii însoţiţi de adulţi şi un autoturism au rămas blocate, duminică după-amiaza, pe Transalpina, în judeţul Alba.  În microbuz se aflau 16 copii cu vârste cuprinse între 10 și 17 ani, şi patru adulţi, de la Liceul de Educație Fizică și Sport din București, aflați într-un cantonament de scrimă. Microbuzul, înmatriculat în județul Argeș, se îndrepta înspre Rânca, însă a rămas blocat pe DN67C, pe tronsonul între Oaşa şi Obârşia Lotrului. Segmentul de drum este închis circulaţiei pe timpul iernii.

Citeşte şi BLOCAŢI pe Transalpina: 16 de copii şi patru adulţi care circulau cu un microbuz, pe DN67C, salvaţi de jandarmii montani

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax