Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cele mai ciudate prenume alese de părinții din România pentru copiii lor. Ce spune legislația

Publicat

copil mana În momentul în care un copil se naște, acestuia i se atribuie un prenume, pe baza declarației de naștere. Legislația din România impune ca acesta să fie unul decent și nicidecum unul situat la limita dintre amuzant și ridicol. În realitate însă, în țara noastră întâlnim persoane numite Superman, Semafor, Miss America, Tom-Mac-Bil-Bob-Constantin sau Portocala. 

Conform Codului civil, prenumele unei persoane este stabilit la data înregistrării nașterii ei, pe baza declarației de naștere. Totodată, acesta trebuie să respecte niște reguli minime de decență. Potrivit actului normativ, „este interzisă înregistrarea de către ofițerul de stare civilă a prenumelor indecente, ridicole și a altora asemenea, de natură a afecta ordinea publică și bunele moravuri ori interesele copilului”, scrie avocatnet.ro.

Alegerea unui nume decent, cât mai inspirat, revine părinților, în condițiile în care ei sunt cei care decid cum se vor numi copiii lor, pe toată durata vieții. Totuși, nu puține sunt cazurile în care în România au fost înregistrate nume cel puțin hilare, inspirate din denumirea de diverse branduri, inclusiv mărci auto, din telenovele, funcții sau altele asemenea.

În țara noastră sunt înregistrate zeci de persoane cu prenumele „Dacia”, dar și mai multe care se numesc „Logan”, „Solenza” sau „Renault”. Tot în categoria prenumelor pe care le putem considera cel puțin amuzante, dacă nu chiar hilare, intră Superman, Miss America, Struţ, Paracetamol, Termopan, Portocala, Facultatea, Sentiment-Brusli, Făt-Frumos, Semaforu, Președinte, Ministru, Roberto-Bagio, Mihai-Eminescu, Mariano-Monamour sau Tom-Mac-Bil-Bob-Constantin.

sursa: avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Rromania

    marți, 20.06.2017 at 19:49

    Obișnuiți-va! Sunt din ce in ce mai multi și ne vor mânca de vii! În curând vor deveni populația majoritară!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax