Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Centrele APIA din Alba au program prelungit pentru preluarea cererilor de la fermieri. Precizări de la Instituţia Prefectului

Publicat

directia agricola1 În urma situaţiei sesizate şi de Alba24, privind problemele întâmpinate de fermierii din Alba, care au trebuit să depună până luni cererile unice de plată pentru subvenţii aferente terenurilor agricole, pentru a evita penalizări de 1 la sută pe zi, Instituţia Prefectului face precizări. Potrivit prefectului, toate centrele APIA din judeţ au program de lucru prelungit, în vederea procesării unui număr cât mai mare de cereri.

“Se vor primi de către Centrele locale APIA toate cererile şi după data de 15 iunie a.c., timp de 25 de zile, dar trebuie precizat că vor fi percepute penalităţi de 1% pentru fiecare zi de întârziere.

Doresc să mai subliniez faptul că la toate Centrele APIA din judeţul nostru, în perioadă menţionată, programul de lucru cu cetăţenii a fost deja prelungit în vederea procesării a unui număr cât mai mare de cereri”, a transmis prefectul Gheorghe Feneşer, într-un comunicat de presă.

Marţi, 16 iunie, dimineaţa, la o zi după expirarea termenului de primire a cererilor fără penalizări, la centrul APIA de pe Calea Moţilor nu mai era aglomeraţie. Reamintim că zeci de persoane au făcut „nopţi albe”, la centrele APIA, în încercarea de a obţine finanţările de la stat.

Unii susţin că nu primesc asistenţă eficientă de la APIA în aşa fel încât să poată să depună cererile în timp util, că este haos la nivelul centrelor, în schimb, reprezentanţii instituţiei au subliniat, încă din săptămânile trecute, că se apropie termenul limită, care a fost, de altfel, prelungit cu o lună şi apelau la beneficiari să se organizeze şi să vină din timp.

Până duminică, 14 iunie, ora 24.00, APIA Alba a înregistrat 13.819 de cereri, reprezentând un total de 112.809 hectare.

Comparativ, în anul 2014 au fost înregistrate un număr de 26.828 cereri, însumând un total de 218.718 hectare. Așadar, numărul fermierilor care mai au de înregistrat cereri unice de plată este de aproximativ 13.000, însumând un total de 105.909 hectare.

Citeşte şi Probleme mari la APIA ALBA: Jumătate dintre fermierii din judeţ riscă să plătească penalizări. Nu au reuşit să depună cererile

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax