Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Centrele Comunitare Resursă din Alba vor benefica de planuri de afaceri profesionale, realizate de absolvenţi ai cursului de „Competenţe Antreprenoriale”

Publicat

În perioada 23 – 26 aprilie 2012, la Sângeorgiu de Mureş, se desfășoară un curs de competențe antreprenoriale, în care 25 de beneficiari vor dobândi cunoştinţe de manageri în economie socială şi vor elabora planuri de afaceri relevante pentru cele 5 centre comunitare resursă din judeţul Alba: Blaj, Aiud, Cugir, Zlatna şi Abrud.

Cursul de Competenţe Antreprenoriale este organizat de Fundația „Civitas pentru Societatea Civilă”, în calitate de partener în cadrul proiectului ”Incluziunea socială și pe piața muncii prin întreprinderi sociale”, finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritară 6: ”Promovarea incluziunii sociale”, domeniul major de intervenție 6.1 ”Dezvoltarea economiei sociale”, având ca solicitant Consiliul Județean Alba. Partenerii proiectului sunt: Die Querdenker, Structural Consulting Group, Centrul de Formare Continuă și Evaluare a Competențelor în Asistența Socială (CFCECAS), implicați în conceperea acestui curs.

Pe parcursul celor 4 zile de training, cei 25 de beneficiari, viitori manageri în economia socială vor învăța cum pot să își comunice cât mai eficient misiunea, cum se pot integra pe o piață concurențială, care sunt indicatorii financiari pe care trebuie să îi stăpânească, ce fel de surse de finanțare pot accesa și ce motivează cel mai mult un antreprenor să demareze o afacere.

Competențele dobândite sunt esențiale pentru demararea oricărei afaceri, iar cursul va oferi cunoștințe cheie pentru un antreprenor.

Rezultatul acestui curs va fi că, la sfârșitul celor 4 zile de instruire, vor fi elaborate 5 planuri de afaceri aferente zonelor de interes ale proiectului, și anume orașele Aiud, Abrud, Zlatna, Cugir și Blaj, orașe în care se regăsesc deja centre comunitare resursă funcționale. Planurile de afaceri vor răspunde unor nevoi ale comunităților respective și vor oferi soluții inovative și complete problemelor identificate.

Materializarea acestor planuri și o atitudine proactivă a antreprenorilor reprezintă etapele ce se intentionează a fi parcurse în perioada următoare.

Citiţi aici cu ce se ocupă Centrele Comunitare Resursă din Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax