Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Centrul municipiului Aiud va avea primele parcări cu plată

Publicat

Municipiul Aiud va avea, în curând, primele parcări cu plată. Acestea vor fi înfiinţate în zona centrală a oraşului şi în Piaţa Dr. Constantin Hagea, conform hotărârii în acest sens, adoptată de către Consiliul Local, în şedinţa de miercuri, 27 octombrie a.c.

În fapt, sistemul de parcare cu plată a fost reglementat de către administraţia publică locală încă din luna martie a acestui an. Aleşii locali au stabilit inclusiv regulamentul de organizare şi funcţionare a sistemului de parcare cu plată.

Reprezentanţii Primăriei Aiud au precizat că tarifele sunt stabilite pe oră, zi, existând totodată şi varianta abonamentelor sau a contractelor de rezervare. În acest sens, tariful pentru o oră este în valoare de 1 leu, tichetul de parcare pentru o zi costă 5 lei, abonamentul lunar – 30 lei, cel trimestrial costă 50 lei, abonamentul semestrial – 80 lei, iar cel anual costă 120 lei.

Pentru persoanele fizice autorizate şi cele juridice, există posibilitatea încheierii unui contract de rezervare, a cărui valoare anuală este de 600 lei. De la plata sumelor aferente parcării sunt scutite autovehiculele speciale aflate în misiune, conform legii, autovehiculele dotate special pentru persoane cu handicap, vehiculele de intervenţie şi cele de interes public.

Totodată, Consiliul Local a aprobat, miercuri, achiziţionarea a două automate pentru eliberarea tichetelor de parcare, precum şi încheierea unui contract de închiriere a acestor automate, valabil pe o perioadă de 4 luni, pentru a testa eficienţa sistemului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax